A Pfizer egy részlegét átköltöztetik Belgiumból Romániába

Az amerikai Pfizer gyógyszeripari vállalat tevékenységének egy részét áthelyezik Belgiumból Romániába – írta meg a Biziday a belga sajtó információira hivatkozva.

A Pfizernek négy központja található Belgiumban: Anderlechtben a klinikai kutatóközpont, Ixellesben az adminisztratív és kereskedelmi központ, Puursban a gyártási központ és Zaventemben található az a disztribúciós központ, amelynek az ellátástervezési egységét helyezik át.

Hírdetés

Ennek eredményeképp a zaventemi központ 238 alkalmazottjából 38 személyt bocsátanak el, a helyi szakszervezetek pedig felháborodásuknak adtak hangot:

„Egy igazi pofoncsapás a Pfizer alkalmazottainak, tekintettel a jelenlegi közegészségügyi helyzetre. Ezek az emberek is hozzájárultak ahhoz, hogy ma már a Pfizer vakcináival oltják a lakosságot” – idézi az egyik szakszervezeti vezetőt már az Agerpres.

A Pfizer egyik szóvívője azt mondta: a vállalat kénytelen optimizálni az ellátási rendszerét.

„Jelenleg olyan lehetőségeket vizsgálunk, amelyek lehetővé teszik erőforrásaink hatékonyabb központosítását, miközben továbbra is a legjobb szolgáltatásokat nyújtjuk. Ez számos ellátási lánc átcsoportosítását jelentheti”- mondta a Pfizer szóvivője. (Biziday, Agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »