A Pesti Srácok kiadója most a Városliget Zrt.-től kapott pénzt

A Pesti Srácok kiadója most a Városliget Zrt.-től kapott pénzt

A Nullahategy.hu-n kellett reklámozni a Liget-projektet, cikkenként 75 ezer forintért. MTI-s hír is akadt köztük.

Havi nettó 300 forintról szóló, fél éves szerződést kötött tavaly szeptember közepén a Városliget Zrt. a Gerilla Press Lapkiadó és Médiatanácsadó Kft.-vel – írta az Átlátszó Blog. A Huth Gergely tulajdonában álló cég adja ki a többi között a Pesi Srácokat és a Nullahategy.hu-t is, utóbbin jelent meg havonta négy cikk, amelyek darabja nettó 75 ezer forintért készült el.

A teljesítési igazolásokból kiderült, hogy az összesen 1,8 millió forintba kerülő cikközönben voltak videós riportok és interjúk jelentek meg. Azonban összesen nyolc olyan hír is akadt köztük, amelyeket az állami hírügynökségtől, a Magyar Távirati Irodától (MTI) vettek át, vélhetően szó szerint – írta az Átlátszó Blog.

Nem most először kerülnek közpénzek Huth Gergely cégéhez: korábban a Földművelésügyi Minisztérium fizetett 12 cikkért nettó 1,5 milliót, ezt megelőzően pedig 12 milliót kaptak a Miniszterelnökségtől, 10 milliót a Belügyminisztériumtól, a Fidesz-frakciótól pedig két részletben összesen 8,2 milliót. Azaz eddig összesen 33,5 millió forint közpénz landolt az utóbbi években a Gerilla Pressnél.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »