'A pénz vektor mennyiség.' (Korényi Zoltán)

Ahhoz, hogy mi megelőzzük Ausztriát saját magunk által megtermelt villanyra van szükségünk.

Ami Trianon után megmaradt, annak elvesztése céljából önként mentünk Hágába!
A Magyar Külügyi Társaság kiadásában jelent meg 1928-ban az „Igazságot Magyarországnak” című könyv. A könyv „Vízerőkről és vízügyekről szóló fejezetét Földes Béla, írta. Földes a „Vízerőkről és vízügyekről” a következő módon ír:
„Magyarország elvesztvén vízerőtermelő hegyeit és vízfolyásait, a jövő, de már a jelen gazdaságában oly fontos vízerőtől jóformán teljesen megfosztatott a trianoni parancs által; 1.7 millió HP-ből maradt összesen 174 000! Hogy ez mit jelent, ezt csak akkor ismerjük fel, ha szem előtt tartjuk a villamos gazdálkodás rohamos haladását az egész világon.”

Bősből, Nagymaros nélkül bennünket a vízjog alapján évi 1 TWh megillet. Erről 1992-ben lemondtunk. (Finom szólva ostobaság, durván szólva hazaárulás.
1996-ban a villamos energia szektor, jelentős része külföldiek kezébe került, azzal a megkötéssel, hogy 8% profitot vihetnek ki az országból.
Az első Orbán kormány országlásának az idejére a 8%, 20%-ra növekedett.
Energia Hivatal elnöke: Kaderják Péter.
A reális zöldek levélben jelzik Matolcsy György miniszternek az ENERGIAHIVATAL nemzetellenes tevékenységét.
Matolcsy György miniszter levélben elnézést kér a reális zöldektől.
2002 jöttek a szocik, módosították a számviteli törvényt, a külföldi tulajdonosok annyi pénzt vittek ki az országból, amennyit nem szégyenkeztek.
Orbán Viktor úr
miniszterelnök

Tárgy: Közbenjárás kérése.

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Panaszt jelentek be a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) magatartásával szemben. A MEKH nem teszi a dolgát, nem segíti elő a tisztánlátást a rezsicsökkentés folytatásának a lehetőségéért. A lakossági áramszolgáltatás folytatásának a megítéléséhez szükség volna az áramszolgáltatók konszolidált összevont mérlegeire.

Sajnos a MEKH nem készítette el a lakossági áramszolgáltatás összevont mérlegeit. Jeleztem a MEKH – nek, hogy a Reális Zöldek Klub civil szervezete térítésmentesen elkészíti a lakossági áramszolgáltatás összevont mérlegeit, amennyiben a Hivatal megküldi a reális zöldek civil szervezetének az áramszolgáltatók nevesített nevét és mérlegeik elérhetőségét. Az áramszolgáltatók szervezetéből kiszervezett cégek és kft- nevét mérlegeik elérhetőségét. Az áramszolgáltatókhoz kapcsolódó kereskedő cégek nevét, hogy mivel kereskednek és mérlegbeszámolóik elérhetőségét.

Hírdetés

A kérésre a Hivatal adott választ, de a válasza nem az együttműködés jegyében fogant. A MEKH által ajánlott Excel táblában több fülön több minden elérhető. A villamosenergia-kereskedők száma 170, ennek kereken fele korlátozott kereskedői jogú külföldi, azonban a kereskedők tevékenységének a megítéléshez az ajánlott táblázat nem elégséges. Az áramkereskedő társaság tulajdonosi összetételére, hol van az áramkereskedő társaság bejegyezve, kérdésünkre a válasz az volt, hogy forduljunk a Társaságokhoz vagy Cégbírósághoz.

Tisztelt Miniszterelnök úr!
Villanyt venni és villanyt eladni nem igényel különleges képességet.
Az energetika olyan területet, ahol egyedül a piaci mechanizmusok nem oldják meg a felmerülő problémákat. A villany nem piaci termék, mert semmilyen más energiahordozóval nem helyettesíthető. A búza piaci termék, mert ha nem terem elegendő búza, rozsból is lehet kenyeret sütni. Az információs társadalomban a villany olyan, mint a tiszta levegő, fogyasztásából senki sem zárható ki, ennek szolgálatában áll a rezsicsökkentés, ezért támogatják a reális zöldek a Kormány rezsicsökkentés politikáját. Az áramszolgáltatók összevont mérlegeinek ismerete esetén, eldönthető a rezsicsökkentés politikájának a folytatása.

Kérem Miniszterelnök úr szíves közbenjárását, hogy a MEKH a reális zöldek szakértőivel álljon szóba, legyen lehetőségünk a MEKH –el párbeszédre, az általunk önként vállalt összevont konszolidált mérlegek elkészítésére.

Számítok Miniszterelnök úr együttműködésére a reális zöldek civil szervezetével, közbenjárását előre is köszönöm.

Budapest, 2016. szeptember 5.

Tisztelettel:

Juhos László, reális zöldek elnöke, okl. hőerőgépész mérnök, okleveles energetikus szakmérnök, reaktor szakmérnök


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »