A Pentagon katonai kiképzést nyújt és több száz millió dollárt ad az ukrán hadseregnek

A Pentagon katonai kiképzést nyújt és több száz millió dollárt ad az ukrán hadseregnek

 Az amerikai védelmi minisztérium ismét felajánlotta az ukrán hadsereg számára, hogy kiképzésben részesíti katonáit, felszerelést nyújt nekik és további haditechnikát ajánl fel 200 millió dollár értékben.

A pénz „az ukrán hadsereg számára lett felajánlva, több szempont figyelembevételével“. Ilyen a katonai irányítás, s biztonságos kommunikáció és az egészségügyi ellátás. Hogy Ukrajna mikor kapja meg a katonai segítséget és az összeget, később kerül pontosításra.

Az amerikai katonai segítség akkor érkezik, amikor az ukrán kormány a NATO-val való hatékonyabb együttműködésre törekszik saját hadserege számára.

Hírdetés

Az USA és Oroszország különböző vélemények van az ukrajnai konfliktust illetően, mely Viktor Janukovyč oroszbarát ukrán elnök megdöntésével kezdődött és a Krím-félsziget 2014-es orosz elfoglalásával folytatódott.

A Fehér Ház pénteken arról tájékoztatott, hogy Donald Trump amerikai elnök nem támogatja Putyin javaslatát, hogy Kelet-Ukrajnában népszavazást tartsanak Donbaszban. Az USA európai szövetségesei nagy valószínűséggel szintén nem támogatnának egy ilyen referendumot.

webnoviny.sk/Körkép.sk

Nyitókép: webnoviny.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »