A pécsi püspök leszólt a tanároknak?

Hirdetményen kérték a tanárokat: ne sztrájkoljanak, vagy eljárással szembesülhetnek. A szakszervezet szerint ez jogsértő.

A múlt pénteki kétórás figyelmeztető sztrájktól való távolmaradásra kérte a pécsi püspök a tanárokat egy az egyházmegye által fenntartott iskolában – írja a Bama.hu. A hirdetményben, melyet egy igazgató tett közzé, az áll, hogy a püspök azt kéri, a pedagógusok „semmilyen munkabeszüntetés, sztrájk kezdeményezésében ne vegyenek részt, ellenkező esetben él eljárási jogával”.

A portál megkereste a Pécsi egyházmegyét, ahol kurta közleményben válaszoltak, miszerint a „Pécsi egyházmegye fenntartásában működő oktatási és nevelési intézmények amint korábban sem vettek részt, úgy a jövőben sem vesznek részt demonstrációkon”.

A püspök állásfoglalása törvénysértő, ráadásul demokratikus alapjogot, a sztrájkhoz való jogot is sérti, és korlátozza a munkavállalói jogokat – mondta a lapnak Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi ügyvivője. Hozzátette, hogy kíváncsiak arra is, hogy milyen eljárási jogról van szó, hiszen az további lépéseket is maga után vonhat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »