"A PDSZ tovább nem vár" – egyre közelebb a sztrájkhoz

"A PDSZ tovább nem vár" – egyre közelebb a sztrájkhoz

A testület megkezdi a tárgyalásokat a munkáltatóval, a kormány ugyanis nem jelölte ki a saját sztrájkbizottságát – mondta az InfoRádiónak Szűcs Tamás. A PDSZ elnöke hozzátette: ez példátlan a rendszerváltás óta. Elmondása szerint a szakszervezet tértivevényes, sztrájbizottság megalakulásáról szóló levelét január 16-án vette át a kormány, azóta nem kaptak rá választ, pedig a kabinetnek öt napon belül ki kellett volna jelölnie a tárgyalófelet.

„A PDSZ tovább nem vár” – jelentette ki, hozzátéve: a sztrájkfelmérés már felkerült a honlapjukra, várják a kollégák jelentkezését. Főként a tagság visszajelzése alapján döntik el, hogy mikorra hirdetnek sztrájkot – tájákoztatott Szűcs Tamás.

Az elnök elmondta:

Hírdetés

országos sztrájkot szeretnének, azonban a szervezésben lehet, hogy egyedül marad a PDSZ.
Bár a követelésekben egyetértenek, az ezek eléréséhez szükséges eszközök megválasztásában azonban vita van a szakszervezetek között.

A szervezet követeli a munka törvénykönyve módosításának visszavonását, a diplomás minimálbér kidolgozását és a bérek rendezését. Szűcs Tamás kiemelte: ha a kormány betartotta volna az ígéretét és a minimálbérhez igazítja a pedagógusok fizetését, bruttó 100 ezer forinttal keresne többet egy kezdő, és akár 200 ezer forinttal egy tapasztaltabb kolléga.

Az elnök hozzátette: még a héten megkeresik a munkáltatókat, hogy egyeztessenek a sztrájk körülményeiről.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »