A pártelnökké választott Cioloş szerint a PLUS Románia első számú politikai erejévé válhat

A pártelnökké választott Cioloş szerint a PLUS Románia első számú politikai erejévé válhat

Dacian Cioloş volt miniszterelnököt választották a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártjának (PLUS) elnökévé az alakulat szombati országos kongresszusán.
A szavazatát leadó 1557 küldött 99,17%-a voksolt a pártelnöki tisztségért kihívó nélkül induló Cioloşra. Heten szavaztak ellene, hat személy tartózkodott az elnökválasztáson – számolt be az Agerpres. Megválasztása előtt Cioloş a kongresszuson azt mondta:

Hírdetés

célja, hogy pártja az első számú politikai erővé váljon a parlamenti választások után.

„A projekt, amit ma ajánlok önöknek, nemcsak egy párt, és elsősorban nem egy párt. (…) Az én projektem Románia, és tudom, mi a teendőnk: indulni az európai parlamenti választásokon, részt venni az első politikai megmérettetésen, nagyon jó eredményeket elérni, majd egy szilárd projekttel készülni az államelnök-választásra, listát állítani össze a helyhatósági választásokra, megnyerni a helyhatósági választásokat, és Románia első számú politikai erejévé válni az európai parlamenti választások után” –mondta Cioloş. A volt miniszterelnök szerint a PLUS tagjainak száma már megközelíti a tízezret.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »