A parlamentben a bizalom megszerzéséért küzdenek, kint a bizalmi szavazás ellen tüntetnek

A parlamentben a bizalom megszerzéséért küzdenek, kint a bizalmi szavazás ellen tüntetnek

Az elégedetlen polgárok ma 17.00 órától újra a parlament előtt tüntetnek Peter Pellegrini új kormányának bizalmi szavazása ellen.

Frissítve!

18:55  A parlament elnöke, Andrej Danko fogadta a mai tüntetés szervezőit. „Szeretném értékelni, hogy a mai tüntetés illedelmes keretek között zajlott le. Kész vagyok arra, hogy meghallgassam azoknak az embereknek az üzenetét, akik ma itt voltak“ – mondta Danko.

Hivatkozni fogok ezekre az emberekre, hogy lépjenek be a politikai ringbe és nyomják ki azokat az embereket, akiket nem szeretnének ott látni“ – tette hozzá. „Szeretném, ha azt éreznétek, amit én éltem át akkor, amikor kiűztem az SNS-ből Ján Slotát“.

Gyertek ma a parlament elé, hiszen a képviselők megszavazták, hogy ma 19.00 óra után is tárgyalni fognak. A tüntetést így munka után is eléritek” – buzdították a szervezők a közösségi oldalon a tüntetni vágyó polgárokat.

A parlament előtti tüntetést ma Dávid Straka, Adam Bajo és a Nagy Korrupcióellenes Menet szervezőinek egy része hívta össze.

Hírdetés

„Előrehozott választásokat!”, “Elég volt a Smerből”! – skandálja a tömeg.

A parlament elnöke, Andrej Danko találkozót ajánlott a tüntetés szervezőinek, melyen meghallgatná a követeléseiket. A találkozóra a tüntetés hivatalos befejezése, azaz 19.00 óra után kerülne sor.

A tüntetésen Táňa Pauhofová színésznő olvasta fel azt a levelet, amit a meggyilkolt Ján Kuciak és Martina Kušnírová családja küldött a tüntetésre.

A tüntetésen a Titanic főcímdalát is lejátszották. A tüntetők ugyanis bízni szeretnének abba, hogy akadni fog négy olyan képviselő, aki „megmenti a süllyedő Szlovákiát”.

„Azt hiszitek, hogy Robert Fico exkormányfő gyorsan távozni fog?” – kérdezi a szónok a tüntetőktől. A tömeg ezt a választ skandálja „Börtönbe”, „Elég volt Ficóból”.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »