A parlament bizalmat szavazott Pellegrini kormányának

Röviddel este tíz óra után fejezték be a kormányprogram vitáját a képviselők. A bizalmi szavazás során a parlament 81 képviselője támogatta Peter Pellegrini kormányát.

Átesett első komoly megmérettetésén Peter Pellegrini kormánya, a parlament éjszakai szavazása során a Smer–SNS–Híd-koalíció átszervezett kabinetje bizalmat kapott a képviselőktől.

A kormányprogramot 81 képviselő támogatta, a Smer 49, az SNS 14 és a Híd 14 képviselőjén kívül a frakción kívüli Alena Bašistová (ex-Sieť), Martina Šimkovičová és Rastislav Holúbek is (ők Boris Kollártól távoztak), Igor Janckulík és Peter Marčok pedig tartózkodott.

Hírdetés

A kétnapos vitában kizárólag ellenzéki képviselők szólaltak fel, a kormánykoalíció képviselői csak az ő felszólalásaikra reagáltak. Passzivitásukat a koalíciós képviselők azzal magyarázták, két évvel ezelőtt már megvédték a kormányprogramot, most pedig gyakorlatilag ugyanazt a szöveget terjesztették a parlament elé.

Az ellenzéki képviselők azzal indokolták, hogy a kormány nem kap tőlük bizalmat, hogy a koalíció az elmúlt két évben botrányok sorát hagyta maga után.

Peter Pellegrini a vita végén elnézést kért a vita színvonala miatt, majd kijelentette, mindent meg fog tenni azért, hogy ne kerüljön a hatalom az ellenzéki képviselők kezébe, akik között adócsalók vagy épp a maffiával kapcsolatba hozható személyek vannak.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »