A pápa szíriai menekültekkel ebédelt

A pápa szíriai menekültekkel ebédelt

A Szentatya augusztus 11-én, csütörtökön a Szent Márta-házban együtt ebédelt huszonegy szíriai menekülttel, akik jelenleg Rómában élnek, és akiket a Szent Egyed közösség szállásolt el.

A szíriai családok a görögországi Leszbosz szigetéről érkeztek Olaszországba Ferenc pápa látogatását követően. A menekültek első csoportja a pápai repülőgéppel utazott április 16-án, a második csoport június közepén érkezett Itáliába.

A felnőttek és a gyermekek szót válthattak Ferenc pápával. A gyermekek megajándékozták a Szentatyát rajzaikkal, a pápa pedig játékokkal és más ajándékokkal viszonozta gesztusukat.

A Szentatya és a szíriai vendégek mellett jelen volt az ebéden Angelo Becciu érsek, államtitkár-helyettes, Andrea Riccardi professzor, a  Szent Egyed közösség alapítója és a közösség néhány tagja, továbbá Domenico Giani, a vatikáni csendőrség parancsnoka két tiszttel, akik részt vettek a családok átszállításában Leszboszról Olaszországba – tájékoztatott a szentszéki sajtóközpont igazgatója, Greg Burke.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: L’Osservatore Romano

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »