A pápa sajnálja a kivégzett papot, de továbbra is azzal kábít, hogy "nem vallások közötti háborúról van szó"

Egy őt kísérő újságíró szerint Lengyelországba tartva a katolikus egyházfő fájdalmát fejezte ki az utóbbi időben egyre gyakrabban ismétlődő európai támadások miatt, külön is említve a keddi normandiai késelés áldozatául esett lelkész tragikus esetét. Krakkóban kedden kezdődött a katolikus Ifjúsági Világtalálkozó.

Ferenc pápa megismételte azt a korábban már többször – többek között az idei januári békevilágnapi üzenetében is – hangoztatott fejtegetését, miszerint immár egyfajta harmadik világháború zajlik, csak éppen “darabokban”. Ezzel arra utalt, hogy a terrorista cselekmények és ezek tragikus következményei, a helyi háborúk, az emberrablások, a személyek etnikai vagy vallási okból történő üldözése most már kiterjed a világ minden részére.

A tévétudósító szerint a katolikus egyházfő azt a véleményét is megosztotta az újságírókkal, hogy a krakkói Ifjúsági Világtalálkozóra (IVT) érkező fiatalok “reményt adnak” a világnak. “Olyan dolgokat mondanak nekünk, amelyek örömöt és békét hoznak számunkra” – tette hozzá.

Ferenc pápa ötnapos lengyelországi zarándoklatának fő célja a kedden megnyitott, vasárnapig tartó IVT-n való részvétel. Az IVT a katolikus egyházfő által meghirdetett Irgalmasság Szentévébe illeszkedik. A programsorozat hétvégi csúcseseményeire – a Krakkó melletti Brzegiben létesített, Irgalmasság Kampuszának elnevezett mezőn szombaton kezdődő éjjeli virrasztásra és a vasárnapi szabadtéri pápai szentmisére – mintegy másfél millió résztvevőt várnak. Az ITV-t szigorú biztonsági intézkedések kísérik.

(MTI)

Korábban írtuk: Autót, stólamásolatot és cipőt árvereztet el a pápa, hogy segítsen a szegény menekülteken


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »