A pápa jóváhagyta a Szentek Ügyeinek Kongregációja új dekrétumait

A pápa jóváhagyta a Szentek Ügyeinek Kongregációja új dekrétumait

Július 8-án Ferenc pápa magánkihallgatáson fogadta Angelo Amato bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát, és engedélyt adott kilenc dekrétum közzétételére.

A Szentatya engedélyt adott, hogy a Kongregáció közzétegye a következő ügyekre vonatkozó új dekrétumokat:

– Elismerik az Isten szolgája, a francia Louis-Antoine-Rose Ormières világi pap közbenjárására történt csodát. Louis-Antoine-Rose Ormières (1809–1890) alapította az Őrzőangyalokról Nevezett Nővérek kongregációját.

– Elismerik Isten szolgája, a spanyol Antonio Arribas Hortigüela és társai vértanúságát. A Jézus Szívéről elnevezett misszionáriusokat 1936. szeptember 29-én ölték meg a hit elleni gyűlöletből a spanyol polgárháború idején.

– Elismerik a bolzanói Josef Mayr-Nusser világi hívő vértanúságát, aki 1945. február 24-én halt meg a németországi Erlangenben, a dachaui koncentrációs tábor felé vezető úton.

A következő hat dekrétum elismeri, hogy a következő személyek hősies fokon gyakorolták az erényeket: Alfonso Gallegos Ágoston-rendi címzetes püspök, meghalt 1991-ben; Rafael Sánchez Garcia világi pap, meghalt 1973-ban; Andrés Filomeno Garcia Acosta ferences fogadalmas testvér, meghalt 1853-ban; Giuseppe Marchetti, a Szent Károly-misszionáriusok fogadalmas papja, meghalt 1896-ban; Giacomo Viale ferences pap, meghalt 1912-ben, a Keresztről nevezett Maria Pia, az Eucharisztiát imádó keresztes nővérek kongregációjának alapítónője, meghalt 1919-ben.

Forrás: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »