A pápa a pallottinusokhoz: Legyetek öröm és reménység a keményszívűeknek

A pápa a pallottinusokhoz: Legyetek öröm és reménység a keményszívűeknek

„Arra buzdítalak benneteket, hogy örömmel és reménnyel haladjatok előre” – ezzel a gondolattal buzdította Ferenc pápa október 10-én, hétfőn a világ minden részéről Rómába érkezett 65 pallottinus delegátust, akik részt vesznek a rend 21. közgyűlésén.

A tanácskozás szeptember 19. és október 15. között a Lazio tartománybeli Aricciában zajlik. Az ülés során megerősítették megbízatásában a 61 éves indiai Jacob Nampudakam rendi elöljárót. A Katolikus Apostolság Társaságát (Societas Apostolatus Catholici, SAC – a szerk.) Pallotti Szent Vince alapította Rómában 1835-ben. A pallottinusok közel 2300-an 300 közösségben vannak jelen a világ öt kontinensén.

Szemünk előtt zajlik mindennap az erőszak, látunk könyörtelen arcokat, megkeményedett és vigasztalan szíveket – fogalmazott a szerzetesekhez intézett beszédében a Szentatya. Hozzátette: nagy szükségünk van arra, hogy emlékezzünk az Atyára, akinek a szíve mindenkire gondol, és minden ember üdvösségét akarja. A pápa arra buzdította a pallottinus rend tagjait, hogy örömmel és reménnyel haladjanak útjukon, teljes szívvel és erővel elköteleződve, hogy alapítójuk karizmája bőséges gyümölcsöt teremjen ma. Pallotti Szent Vince gyakran ismételte, hogy az apostolkodásra való elhívás nemcsak egyesek privilégiuma, hanem mindenkinek szól, bármely életállapotban, körülmény között vagy szakmában, mindenki részt vehet benne. Az apostolkodás új teret és távlatokat kínál fel, hogy részt vegyünk az egyház küldetésében. A rend arra kapott tehát meghívást, hogy megújult lendülettel ébressze újra a hitet és lobbantsa lángra a szeretetet, különösen is a társadalom legelesettebbjei, a lelki és anyagi szegénységben élők között.

Ferenc pápa annak a reményének adott hangot, hogy segíteni tudják azokat, akikkel szolgálatuk során találkoznak, hogy felfedezzék újra Isten határtalan szeretetét életükben.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »