A panamai elnök mégsem tervez megtorló intézkedéseket

A panamai elnök mégsem tervez megtorló intézkedéseket

Elhibázott és felesleges lépésnek nevezte pénteken Juan Carlos Varela panamai elnök, hogy Franciaország úgy döntött, ismét felveszi országát azoknak az államoknak a listájára, amelyeket adóparadicsomnak tekint.

Varela megerősítette, hogy Panama elkötelezett az átláthatóság, a diplomácia és az együttműködés mellett. Az ország korábban válaszlépéseket helyezett kilátásba, de Varela most azt mondta: nem lesznek "megtorló intézkedések".


Juan Carlos Varela megkegyelmezett Franciaországnak

Franciaország több panamai beruházásban érintett, az Alstom például a panamai metróhoz tervez új kocsikat szállítani.

A panamai Mossack Fonseca ügyvédi irodából szivárgott ki az a több mint 11,5 millió dokumentum, amely több százezer offshore cég működésébe enged betekintést, rávilágítva, hogyan mozgatták titokban pénzüket a világ egyes politikai, gazdasági vezetői, köztük sok híres és vagyonos ember is.

Franciaország pénteken határozott arról, hogy miután megítélése szerint Panama továbbra sem szolgáltat kellő mennyiségű információt, hogy az adójogszabályokat alkalmazni lehessen, ismét felveszi az országot az adójog szempontjából együtt nem működő államok listájára.

Párizs Botswanát, Bruneit, Guatemalát, a Marshall-szigeteket, Naurut és Nuiét tekinti még ilyen országnak. Franciaország 2012 elején vette le Panamát a listáról, miután megállapodást írtak alá az adóelkerülés elleni közös fellépésről.

Panamát az Európai Unió tagországai közül Bulgária, Horvátország, Görögország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Portugália és Szlovénia tekinti még adóparadicsomnak.

(MTI)

Kapóra jött a NAV-nak az offshore-botrány

Vona7: Andy Vajna is lehet nemzetbiztonsági kockázat

Egy izraeli lap szerint a palesztin elnök egyik fia is érintett az offshore-botrányban

Életét félti a világ leggazdagabb embereinek offshore-ügyleteit kiszivárogtató informátor

Panama független bizottsággal vizsgálja az offshore-botrány

Marine Le Pen "köre" is érintett az offshore-botrányban

Putyin a Panama-ügy kapcsán: "Oroszország meggyengítését akarják"

Titkos dokumentumok szivárogtak ki offshore cégekről – fideszes szál is van


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »