A nyugíjasok a drága energiára panaszkodnak

A nyugíjasok a drága energiára panaszkodnak

A Szlovákiai Nyugdíjasok Egyesülete (JDS) támogatja a Szlovákiai Városok és Falvak Szövetsége (ZMOS) által javasolt megoldásokat az önkormányzatok utófinanszírozására és a megemelkedett energiaárak kezelésére. Amennyiben a kormány nem fogad el azonnali megoldásokat, annak a JDS szerint Szlovákia egész lakosságára nézve végzetes következményei lesznek.

  „Gyakorlatilag az összes helyi és járási szervezet tagjai figyelmeztettek minket az általunk használt helyiségek energiaproblémáira. Több mint 1 200 alapszervezetről és több mint 100 000 JDS-tagról van szó. Az energiáért fizetett összegek növekedése száz százalékos“

– hívta fel a figyelmet Valéria Pokorná, a Szlovákiai Nyugdíjasok Egyesületének elnöke. Elmondása szerint a szociális és a bentlakásos intézmények energiakiadásai is nőnek.

Hírdetés

Pokorná szerint a ZMOS számára megoldást jelentene, ha a kormány felhasználná az uniós forrásokból el nem költött 530 millió eurót.

„De ezt a szlovák kormányunk odaadta Ukrajnának. Most a kormány valószínűleg arra fogja magát kibeszélni, hogy nincs pénze a probléma megoldására”

– tette hozzá a JDS elnöke.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »