A nyugdíjasok Erzsébet-utalványából szappanopera lett

Külföldre is elküldték őket, mert elég sok országba folyósítunk nyugdíjat. Ennek csak a postaköltsége 52 millió forint, a külföldre kiküldött utalványok értéke 325 millió forint. Összesen 71 országba küldtek ki Erzsébet-utalványokat… Kaptak a nyugdíjasok 180 millióért egy szívhez szóló Orbán-levelet is!

Az Erzsébet-utalványok csak Magyarországon fizetőeszközök, külföldön nem! Mégis jelentős költséggel postáztak Erzsébet-utalványokat még a közelinek nem mondható Ausztráliába is.

Még vagy 60 ezer nyugdíjas nem kapta meg az utalványokat. Azok a magyarországi nyugdíjasok, akik 2006. november 1-je után mentek nyugdíjba, nem kaptak Erzsébet-utalványt. Amennyiben igényt tartanak rá, akkor kérvényt kell nekik benyújtani a Nyugdíjfolyósítóhoz. Ahol egyébként az adatok számítógépen rendelkezésre állnak, de a macera működik.

A külföldre folyósított nyugdíjasok nagyon jól járnak a hazai volt járulék- és adófizető nyugdíjasokhoz képest, mert nyugdíjuk összege jócskán meghaladja az itthoni nyugdíjakat. Ukrajnába és ki tudja, még hány volt szovjet utódállamba fizetünk úgy nyugdíjat, és biztosítunk ingyenes betegellátást, hogy soha egyetlen percet itt nem dolgoztak, egyetlen forint járulékot vagy adót nem fizettek be a magyar államkasszába.

Az 1962 évi, 1963-ban hatályba lépett, a Szovjetunióval kötött KÖLCSÖNÖS szociális szerződés felbontására nem elég indok a Szovjetunió 1991 évi felbomlása? Nem elég indok az államforma változás? A KÖLCSÖNÖS szerződést a Magyar Népköztársaság kötötte, 1990-ben államforma változás történt. Mivel a szerződés KÖLCSÖNÖS, tessék szíves kiadni azt az adatot, hogy hány magyar honfitársunk kap Ukrajnában nyugdíjat? Esetleg hányan járnak át oda ingyenes orvosi ellátásra? Az őskövületnek számító szerződés felmondására a jelenlegi magyar kormány részéről nincs akarat!

Az Egyre több ukrajnai nyugdíjas kap magyar nyugdíjat című cikk elérhető ITT

Békéscsaba, 2017. január 13.

F. I.

Emlékeztető: „Megjelenik elég sok hír Ukrajnával kapcsolatban, maffia leszámolásokról, fegyveres összecsapásokról, de igazából arról még nem érkezett hír, hogy megkezdődne a normális termelés. Magyarországról már 13 milliárd forint körüli nyugdíj áramlik ki évente egy 1963 évi KÖLCSÖNÖS szociális szerződés alapján, és biztosítjuk az ingyenes betegellátást is. Folyósítunk ki már elég sok munkabért is, amit az ukrán hatalom MEGADÓZTAT. 37 milliárd forintot biztosítunk az ukrán mezőgazdaság gépesítésére. Szerencsére itthon minden rendben van, tudunk segíteni esetleg a földgáz ingyenes visszafordításával, de megy ki elég sok segélyszállítmány is.” (Részlet a McCain szenátor Ukrajnában szilveszterezett című írásból) 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »