A nyugdíjasok előnyben részesítik a nyugdíj folyószámlára való átutalását

A nyugdíjasok előnyben részesítik a nyugdíj folyószámlára való átutalását

POZSONY. Egyre nõ azoknak a nyugdíjasoknak a száma, akik nyugdíj folyósítása terén elõnyben részesítik a folyószámlára való átutalást. Egyúttal viszont csökken azoknak a száma, akik postai kézbesítõk által készpénzben kívánják felvenni nyugdíjukat.

A Szociális Biztosító augusztus végéig összesen 949 127 nyugdíjasnak utalta bankszámlára a nyugdíját, miközben készpénzben csupán 409 708 nyugdíjas vette fel nyugdíját.

Januártól augusztusig 8 488 személlyel nõtt a nyugdíjat folyószámlára kérõ nyugdíjasok száma. A postai kézbesítés útján folyósított nyugdíjakat kérõk száma viszont 953 fõvel csökkent – tájékoztatott Peter Višváder, a Szociális Biztosító (SP) szóvivõje.  

Augusztus végéig a Szociális Biztosító 4 206 olyan esetet regisztrált, amikor a nyugdíjas nyugdíját postai kézbesítés helyett folyószámlára kérte.

„A nevezett kifizetési mód iránti érdeklõdés fõként a biztonság miatt fontos – a folyószámlán elhelyezett nyugdíj biztonságban van, az állam által is védett, továbbá: a nyugdíjasnak nem kell várnia a postás megérkezésére” – vélekedett Peter Višváder.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »