A Nyugaton élő fiatal muzulmánok ketyegő időzített bombák

A Nyugaton élő fiatal muzulmánok ketyegő időzített bombák

A brüsszeli terrortámadás kapcsán érdemes felidézni, hogy a nyugaton élő muszlimok többsége elítéli ugyan a radikalizmust és a szélsőségeket, de van egy jelentős réteg közöttük, amely szimpatizál a terrorizmussal és igazoltnak véli a Nyugat elleni támadásokat – olvasható a Breitbart elemzésében.

Egy 2006-os ICM szavazás szerint a brit muszlimok 20 százaléka szimpatizál a brit fővárosban elkövetett 2005-ös 52 halálos áldozatot és több száz sebesültet eredményező terrorakció elkövetőivel. Ez az adat, figyelembe véve, hogy a Nagy-Britanniában élő muszlimok száma meghaladja a hárommilliót, azt jelenti, hogy nagyságrendileg háromnegyed millió muszlim szimpatizál terror cselekményekkel.

Ez a szám a fiatal muszlimok tekintetében még aggasztóbb. Egy tanulmány szerint a fiatalabb brit muszlimok 31 százaléka szimpatizál a 2005-ös angliai terrortámadás elkövetőivel. Ebből világosan látszik, hogy Európa egy hosszútávú és egyre fokozódó problémával áll szemben.

A fiatalok számára szélsőséges csoportok az iskolákban, mecsetekben és börtönökben terjesztik a radikális eszméket – mutat rá a Breitbart elemző írásában.

Egy másik felmérésben a megkérdezett muszlimok huszonhét százaléka az Egyesült Királyságban úgy válaszolt, hogy szimpatizál a Charlie Hebdo francia szatirikus magazin, elleni 2015-ös támadás elkövetőivel, mert véleményük szerint a lapban megjelent karikatúrák megsértették Mohamed prófétát.

 
Ezek a számok,bármennyire meghökkentőek is elhalványulnak globális muszlim népességben mért számadatoktól. A Marylandi Egyetem 2009-ben egy globális felmérést készített,amely a következő eredményeket hozta: az egyiptomiak 61 százaléka, az indonézek 32 százaléka, a pakisztániak 41 százaléka, a marokkóiak 38 százaléka, a palesztinok 83 százaléka, a jordániaiak 62 százaléka és a törökök 42 százaléka támogatja, vagy szimpatizál Amerika, vagy amerikai csoportok ellen elkövetett erőszakos cselekményekkel.
 
Negyven százaléka brit muszlimoknak úgy vélekedik, hogy Saría alapú törvénykezést szeretne az egész nyugati világban.
 
Annak ellenére, hogy több száz millió fontot, dollárt, és eurót fordított eddig a Nyugati világ integrációs projektekre, a mért kutatási adatok nem igazolják a muszlimok asszimilációját, sem társadalmi,sem pedig kulturális vonatkozásban.
 
A közreadott felmérésekből sokkal inkább az derül ki, hogy a nyugati társadalmakban élő, főként fiatal korú muszlimok időzített, ketyegő bombák.
—————————————
 
80 saría bíróság végez aktív tevékenységet Nagy-Britanniában
 
A legfrissebb brit felmérések szerint a szigetországban 80 saría-alapú, arbitrációs bíróság végez aktív tevékenységet. Mármint fű alatt, mert hivatalosan nem lenne szabad működniük, a peres feleknek a brit bírósághoz kellene fordulniuk. Ezt azonban csak ritkán teszik, teljesen semmibe veszik az adott ország jogrendjét. A brit törvénykezés iránt sokkal kisebb az érdeklődés a muszlimok körében, mint az ország mesés szociális segélyei iránt.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »