A Nyitrai járásban 95 százalék alá csökkent a beoltott gyermekek száma

A Nyitrai járásban 95 százalék alá csökkent a beoltott gyermekek száma

A Nyitrai kerületben a gyermekek beoltottsága az idén megközelítően azonos szinten mozog, mint tavaly. A nyitrai Regionális Közegészségügyi Hivatal adatai szerint augusztus 31-ig a 6 éves gyermekek újraoltási aránya 96,3 százalék, míg a 13. életévüket betöltött gyermekek esetében 98,4 százalék.

A hivatal ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy Nyitra megye bizonyos gyermekgyógyászati körzeteiben csökkenő tendenciát mutat a beoltottság. Ez például a Nyitrai járásban a 95 százalékos érték alá csökkent. Ezen kívül a megye további 14 körzetében nem érte el a 90 százalékot sem. „Megállapítható, hogy az oltások elmaradása elsősorban a gyermekek törvényes képviselőinek a kötelező oltásokat elutasító magatartásával, illetve a gyermekek idősebb korban történő beoltásával függ össze.” – mondta a nyitrai körzeti tisztiorvos, Katarína Tináková.

Hírdetés

Megjegyezte, hogy olyan gyerekeket sem oltottak be, akik esetében nem állt fenn valamilyen oltás utáni szövődmény lehetősége. 2019. augusztus 31-ig 1107 ilyen esetet jegyeztek fel, ami a tavalyi időszakhoz képest 6,8 százalékos növekedést mutat.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »