A nyilatkozót meg kirúgta

Merész műtétre vállalkozott Pócs Alfréd ortopédsebész, amikor munkahelye, a gyengélkedő egri Markhot Ferenc Oktató Kórház „operációjához” fogott. Illetve csak a diagnózis – tragikusan működik az intézmény – megállapításáig jutott, mert munkaadója máris felbontotta a vele kötött szerződést. Megkockáztatom, ehhez talán az is hozzájárult – bár ezt Tóth Ildikó kórházigazgató tagadja –, hogy Pócs doktor lapunknak is elmondta a kórházzal kapcsolatos aggodalmait, mi pedig leközöltük… Hogy miket mondott a sebész? A kórház elképesztő állapotáról beszélt. Arról, hogy hónapokon át több osztályon akadozott a melegvíz-ellátás, hosszú ideig nem üzemelt a sterilizáló, ráadásul a diagnosztikai berendezéseket sem mindig lehetett használni. Emellett ott van az 57 milliós beléptetőrendszer ügye… Papíron már december végén átvették, ehhez képest csak idén februárban kezdték el építeni, sőt még ma sincs kész. (Az ügyben a megyei rendőr-főkapitányság nyomoz.)

Meg van még egy „apró” momentum: Pócs doktor – úgy is mint háborgó kamaraelnök – január óta nem kapott fizetést. A perrel fenyegetőző igazgató asszony természetesen mindent tagad: nincs áldatlan állapot, a beléptető elkészült és működik, Pócs doktor pedig legyen nyugodt, megkapja a pénzét, ha megfelelő számlát nyújt be. A januárig benyújtott számlák – ekkortájt borult ki a bili – még „megfelelők” voltak.

Nyilván az is véletlen: az igazgató asszony munkásságával elégedetlen aktív és potenciális betegek június 22-én 17 órától tiltakozó nagygyűlést tartanak az egri Dobó téren. Ildikó asszonyt is várják.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 06. 14.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »