A nyelvtudás lesz fontos és nem a vizsga

A nyelvtudás lesz fontos és nem a vizsga

Októbertől változok az egyetemi, főiskolai felvételi rendszer.

E hónap végéig kell kidolgozni az új felvételi részleteit, bár a rendszer csak két év múlva lép majd életbe – írja a magyarnemzet.hu. A portál szerint nő a felsőoktatási intézmények szabadsága, de egyben a felelőssége is, leendő diákjaik kiválasztásakor.

Komoly változás lesz, hogy már nem kötik nyelvvizsgához a diplomát, ellenben az egyetemeken, főiskolákon olyan nyelvismeretet kell szerezniük a hallgatóknak, amely a szakmai végzettségüknek megfelelő és segíti az elhelyezkedésüket.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) azt várja az új rendszertől, hogy anyagi okok ne akadályozzák egy fiatal továbbtanulását sem.

A szervezet sajtófőnöke, Budai Marcell azt mondta: az idő rövidsége miatt valószínűleg több egyetem még mindig az emelt szintű érettségiért, vagy a nyelvvizsgáért ad majd pluszpontot, de az önkéntesség, vagy a felvételi beszélgetésen bemutatott, személyes és szociális készségek is érhetnek többletpontokat, ahogy a munkatapasztalat, vagy az egyéb kompetenciák is.

Hírdetés

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */
ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

Az Oktatási Hivatal pedig azt közölte, hogy az első években csak a könnyítéseket lehet bevezetni, amelyekről az egyetemek maguk dönthetnek.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »