A nol.hu a hajmáskéri lelkészt kóstolgatja, mert nem áll be a „fogadjunk be mindenkit” papok közé

A hajmáskéri lelkész szerint a menekült nem a felebarátunk, hanem az ellenségünk – emeli ki mindjárt címében a nol.hu, amiből aztán egyből kiderül, mivel is van baja.

Magyar Menedék - Badiny

A Veszprém megyei Hajmáskér templomában hálaadó istentiszteletet mutattak be azokért, akik a magyar határokat védik. A veol.hu beszámolójából kiderül, hogy a református lelkész szerint nem mindenki a felebarátunk, különösen azok nem azok, akik most érkeznek, mert ők nem adni, hanem elvenni akarnak.

Az istentiszteleten Bikádi László Lukács evangéliumából idézett. A nol.hu-nál az verte ki a biztosítékot, hogy “a Bibliában az áll, hogy szeresd az Urat és felebarátodat, mint magadat. De, bár Istennek mindenki a gyermeke, nem mindenki a felebarátunk. Felebarátunk az, aki szolgálatot vállal értünk, segítséget nyújt és megvéd a rablóktól. Bikádi lelkész azt mondta, tudnunk kell, hogy olyanok érkeznek közénk, akik nem tekintenek bennünket felebarátnak, nem hozni, nem adni akarnak, hanem elvenni. A lelkész szerint az erőszakot semmi sem menti fel, az inkább áldozathozatal azért, hogy gyerekeinknek legyen jövője”.

„Nem lehet mindenki a felebarátunk, van, hogy nem testvérként, hanem ellenfélként, ellenségként élünk egymás mellett. Össze kell fogni az országnak, a nemzetnek és megköszönni a katonánk, rendőrök áldozatát, hogy értünk, a biztonságunkért szolgálnak” – mondta a református lelkész, s ez aztán rögtön Biblia-értelmezési vitára sarkallta az említett portált.

Az istentiszteleten felszólalt Ipsits Csaba, veszprémi rendőrkapitány és Zentai László, a Magyar Honvédség 54. Veszprém Radarezred parancsnoka is. Mindketten a határon szolgálók áldozatos munkájáról emlékeztek meg.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »