A nők közel fele vizelettartási problémákkal küzd és nem kezelteti magát

A nők közel fele vizelettartási problémákkal küzd és nem kezelteti magát

A nők 40 százaléka vizelettartási problémákkal küzd, azonban csak minden tizedik vesz közülük igénybe orvosi segítséget, holott az esetek jelentős részében volna rá megoldás, hogy javítsanak a fennálló állapotokon – írja friss cikkében az Egészségkalauz.

Mondhatjuk, hogy az inkontinencia és annak elhanyagolása egyfajta népbetegség a nők körében. Valahogy mégsem látjuk például a nőkről gondoskodni hivatott feminista szervetek által menedzselt egészségügyi kampányokat, amelyek felhívnák a nők figyelmet arra, hogy a probléma kezeletlensége, jelentősen csökkenti a nemi higiéniát, súlyos szövődménykehez vezethet és nem utolsó sorban tönkreteheti a szexuális életet is, hiszen a szexuális együttlétek során fokozott eséllyel fordulhat elő a nem kívánatos ágybavizelés.

Hírdetés

Az inkontinencia lényegesen gyakrabban fordul elő a nők, mint férfiak esetében. Ennek elsősorban anatómia okai vannak. Az egyik ok, hogy a nők húgycsöve rövidebb, így a bakteriális kórokozók könnyebben hatolnak el akár a húgyhólyagig. A krónikus hólyaggyulladás pedig nagy eséllyel okoz vizelet inkontinenciát, amellett, hogy fájdalmas és gyakori vizelési inger alakul ki.

A másik ok, hogy a méh és a hólyag nagyon közel helyezkednek el egymáshoz és ráadásul jórészt ugyanazon izmok és szalagok segítségével függesztődnek fel a medence falára és már az első terhesség során is olyan mértékű megnyúlása következhet be ezeknek a szalagoknak, ami inkontinenciához vezethet. Már a terhesség során a hormonális változások, a testtömeg növekedése mellett a méh tágulása is hozzájárulhatnak egyfajta stresszinkontinencia kialakulásához. Ezt követően a hüvelyi szülés tovább gyengítheti a medencefenék izmait és így a záróizomzatot is, továbbá károsodhatnak a hólyag és a hólyagot tartó medencefenék idegei. Az emiatt kialakuló inkontinencia gyakran a szülést követően néhány évvel lép fel és okoz egyre súlyosbodó tüneteket.

Csak azt tanácsolhatjuk a hölgyeknek, hogy követve például az Egészségkalauz cikkének tanácsait keressenek urológusnál illetve nőgyógyásznál orvosi segítséget. Mégiscsak egyszerűbb elvégeztetni egy bakteriális fertőzés feltárást, szükség esetén tornát és gyors műtéti megoldást igénybe venni, mint szexuális téveszméket terjesztve folyton azt magyarázni a férfiaknak, hogy “drágám, ez a női ejakuláció”.


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »