A nők és a gyermekek kizsákmányolása ellen emelt szót Ferenc pápa Thaiföldön

A nők és a gyermekek kizsákmányolása ellen emelt szót Ferenc pápa Thaiföldön

Tegnap érkezett Thaiföldre Ferenc pápa, katolikus egyházfő, aki a mai nap folyamán találkozik a thai királlyal, X. Rámával, majd azt követően misét mutat be a bangkoki stadionban, ahova mintegy 55 ezer embert várnak.

A délelőtt folyamán a miniszterelnöki hivatalban kormánytisztviselők és diplomaták előtt mondott beszédében  menedékkérők befogadására buzdított, elítélte a nők kizsákmányolását, továbbá hangsúlyozta, hogy a gyermekeknek meg kell adni a jogot a méltóságteljes jövőhöz. Anélkül, hogy országokat nevezett volna meg, kiemelte: napjainkban a nők és a gyermekek különösen kiszolgáltatottak, az erőszakkal, és a kizsákmányolás minden formájával kell szembe nézniük, beleértve a rabszolga sorsba taszítást és más jellegű súlyos emberjogi visszaéléseket.

Hírdetés

Lépéseket sürgetett a térség legnagyobb megpróbáltatása, az emberkereskedelem ellen, amely szítja és táplálja a kényszermunkát és a szexipart. Arra szólított fel mindenkit, hogy irtsák ki a gonoszságnak ezt a formáját és állítsák helyre az áldozatok méltóságát. Egyúttal nagyobb nemzetközi összefogást is sürgetett az általa felvázolt problémák megoldása érdekében. Ugyanakkor méltatta a thai hatóságok eddigi erőfeszítéseit az emberkereskedelem elleni küzdelemben.

Ferenc pápa beszédében érintette a migráció globális problémakörét is, amelyet napjaink fontos etikai kérdésének minősített. Kifejtette, nem az emberek migrációja a probléma gyökere, hanem az a helyzet, amely arra kényszeríti az embereket, hogy otthonaikat hátrahagyva meneküljenek. Hangsúlyozta, Thaiföld egykor azzal szerzett hírnevet, hogy menekülteket fogadott be. Kifejtette, minden országnak felelőssége, hogy szembenézzenek azokkal a gondokkal, amelyek embereket kényszerít menekülésre hazájukból.

Forrás: Az MTI és Hirado.hu tudósítása nyomán


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »