A női kosarasok kijutottak a jövő évi Eb-re

A magyar női kosárlabda-válogatott könnyedén nyert a szlovák csapat ellen Pöstyénben, ezzel csoportelsőként kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra.

A magyarok szerdán annak tudatában léptek pályára, hogy ha nyernek, akkor csoportgyőztesként biztosan kijutnak a jövő júniusban Csehországban sorra kerülő Eb-re. Vereség esetén számolgatni kellett volna.

A magyarok Krivacsevics Tijána révén 16–6-ra elhúztak. A második negyedben 3 és fél percen át összesen 2 pont született, aztán a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia – aki bekerült az előző forduló álomcsapatába – büntetőivel már 25–11-re vezettek. A magyarok már 19 pontra is megléptek, a nagyszünetben 34–19 volt az állás, Krivacsevics pedig a mezőny legjobbjaként 10 pontnál tartott.

Fordulás után a vendégek magabiztosan őrizték előnyüket, Vandersloot mellé Licskai Zsófia is feljavult, az utolsó játékrész 51–37-ről indult. Ebben a hitehagyottan küzdő szlovákok ismét 20 pontos hátrányba kerültek, ezzel pedig megpecsételődött a sorsuk. A magyarok csoportelsőként kijutottak az Eb-re, a szlovákok részvétele egyelőre kérdéses.

Eredmény

E csoport, 6. forduló:
Szlovákia–Magyarország 49–68 (9–18, 10–16, 18–17, 12–17)

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Európai kézilabdakupák – A címvédő látogat SzegedreDánia letaszította a kézilabdavilág trónjáról FranciaországotRovatok: SportTelepülés: MagyarországCímkék: sport, magyar siker, kézilabda, magyar női kézilabda-válogatottForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »