A NOE támogatja a szja visszatérítésének lehetőségét

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) támogatja az ország újraindulását segítő, szerdán bejelentett lépéseket, mert azok mindegyike a családok további támogatására épül, miközben minden korábbi támogatás, kedvezmény is megmarad.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményük szerint a gyermeket nevelő szülők számára a személyi jövedelemadó (szja) visszatérítésének lehetősége, a hitelmoratórium meghosszabbítása egyaránt hozzájárulhat ahhoz, hogy a családok – a gazdasági élet szereplőihez hasonlóan – megerősödjenek.

A gazdaság teljesítményéhez kötött családtámogatás az elmúlt évtizedben beváltotta a hozzá fűzött reményeket, így várhatóan ez alkalommal is eredményes lesz – tették hozzá.

Hírdetés

Kiemelték: korábban nem volt arra példa, hogy egy komoly gazdasági válság után ne megszorítások következtek volna. Az egyesület szerint jelentős üzenettel bír, ha egy erősödő gazdaság eredményeiből a családok is részesülnek.

A koronavírus-járvány idején sok családnak – a rendkívüli fizikai és pszichés igénybevétel mellett – hozzá kellett nyúlnia anyagi tartalékaihoz is, ezért a eddigi családbarát intézkedések – a többi közt a családtámogatások meghosszabbítása, a babaváró kölcsön és a családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódó hitel törlesztésének felfüggesztése, az általános hiteltörlesztési moratórium, az otthonfelújítási program, a kilakoltatások és a lefoglalások felfüggesztése sok családnak a kiút lehetőségét jelentette – olvasható a közleményben.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Magyarország újraindul! címmel megrendezett gazdasági csúcskonferencián jelentette be: ha sikerül elérni Magyarországon az 5,5 százalékos GDP-növekedést, azt javasolja a kormánynak, hogy a gyermeket nevelő szülőknek átlagjövedelem alatt 2022 elején adják vissza azt a személyi jövedelemadót, amelyet 2021-ben befizettek a költségvetésbe.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »