A NOB további óvintézkedésekre hívta fel a pekingi téli olimpia sportolóinak a figyelmét

A NOB további óvintézkedésekre hívta fel a pekingi téli olimpia sportolóinak a figyelmét

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) további elővigyázatossági intézkedésekre hívta fel a téli játékokra utazó sportolók figyelmét a pandémia miatt.

Az insidethegame.biz honlapja szerint a szervezők szigorú egészségügyi kézikönyvét kiegészítve a NOB készített egy útmutatót, amely a kiutazás előtti pár napra és a játékok időszakára is tartalmaz ajánlásokat a koronavírus terjedésének megelőzésére.

A február 4-én kezdődő téli ötkarikás játékok előtt két negatív PCR-tesztet kell felmutatniuk a versenyzőknek a beutazáshoz, a helyszínen pedig napi tesztelés lesz, ezért az olimpiai faluba érkezést követően is óvatosságra int az ötkarikás testület.

Azoknak, akik rendelkeznek koronavírus elleni két oltással, nem kötelező 21 napos karanténba vonulniuk a verseny előtt. A faluból kizárólag a jóváhagyott úti célra szállíthatják el a résztvevőket.

Hírdetés

A versenyt megelőző buborékban a NOB háromnapos egyéni karantént javasol a kontaktszemélyeknek. Rájuk – a tokiói játékokhoz hasonlóan – napi két tesztelés és egy másik elkülönített rendszer vár majd az utazást és az étkeztetést illetően.

Bár az utóbbi hetekben két kínai városban is szigorításokat vezettek be az új variáns terjedése miatt, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) múlt héten azt jelezte, hogy nem számol a fertőzés fokozott kockázatával a téli játékokon.

A pekingi téli olimpiára február 4. és 20. között kerül sor.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »