A NISSAN korábbi feje marad a rács mögött – újabb ügyben emeltek ellene vádat

A NISSAN korábbi feje marad a rács mögött – újabb ügyben emeltek ellene vádat

A tokiói ügyészség újabb vádemelést tett a portugál Carlos Ghosn ellen, aki letartóztatásáig a NISSAN autógyártó konszern elnök-vezérigazgatója volt. Ez volt a negyedik vádemelés azóta, hogy Ghosn letartóztatták a Tokiói reptéren még tavaly novemberben. A hűtlen kezeléssel, sikkasztással és csalással is vádolt üzletember védőügyvédei óvadék ellenében történő szabadlábra-helyezést követelnek.

Ghosn a novemberi letartóztatása után gél évig volt előzetes letartóztatásban, március 9-én szabadult óvadék ellenében – amelynek értékét csaknem 8 millió eurónak megfelelő jenben szabták ki. Árpilis 4-én megint lecsuktán egy teljes más vádpontban (a NISSA kárára történő indokolatlan vagyonszerzés kapcsán).

A bíróság az újabb előzetes letartóztatás idejét kétszer is meghosszabbította, először április 14-éig, később újabb nyolc nappal. Ghosn ma kerülhetett volna szabadlábra, ám hétfőn újabb vádpontban indítottak ellene eljárást, ezúttal a NISSAN egyik osztályának kifizetései miatt, az ugyanis jelentős összegeket fizetett ki Ghosn egyik saját vállalkozásának.

Hírdetés

Ghosn maga egyébként elég nagy népszerűségnek örvendett. A 90-es években a csőd széléről hozta vissza a NISSAN-t. Most azt állítja, hogy a NISSAN-on belüli hatalmi harc áldozata. Ennyire azonban nem egyszerű a helyzet, de tény, hogy komoly gazdasági érdekek húzódnak meg a háttérben, amelyek kapcsán Japán és Franciaország is egymásnak feszül. Erről részleteket alábbi háttércikkünkből tudhat meg:

Állítottak a gyújtásán: A Nissan felborította Macron autóipari hódító terveit

Teraz.sk, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »