A Netflix készül a Kártyavár utáni időkre

A Netflix készül a Kártyavár utáni időkre

A Kártyavár befejeződésével a Netflix keresi, miként pótolhatná egy testvérsorozattal közkedvelt szériáját.

Az internetes műsorszolgáltató hétfőn közölte, hogy a közelgő hatodik lesz a Kártyavár utolsó évada. A bejelentést az után tette, hogy a sorozat főszereplőjéről, Kevin Spaceyről egy férfi azt állította, szexuálisan zaklatta őt 1986-ban, bár a döntést a befejezésről már korábban meghozták.

Az Oscar-díjas színész bocsánatot kért színésztársától, Anthony Rapptől. „Ha valóban úgy viselkedtem, ahogy leírta, akkor őszinte bocsánatkéréssel tartozom neki az elfogadhatatlan ittas viselkedésemért, és bocsánatot kérek tőle azokért az érzésekért, amelyekkel meg kellett küzdenie az elmúlt években” – írta Twitter-üzenetében.

A Netflix és a sorozat producere, a Media Rights Capital hétfőn közös közleményében „mély aggodalmának adott hangot” a sorozat sztárját ért vád miatt. Közölték, hogy találkoztak a sorozat stábjával és színészeivel, hogy megvitassák a helyzetet. Spacey nem volt jelen a forgatási napon.

A sorozat hatodik évadát, amelyről már korábban eldöntötték, hogy az utolsó lesz, most forgatják Baltimore-ban, ám a Spaceyt ért vádak függvényében a Netflix és a Media Rights Capital kedden végül úgy döntött, hogy felfüggeszti a munkálatokat.

A közös közlemény szerint a producerek és a Netflix vezetői igyekeztek biztosítani a színészeket és a stábot arról, hogy „támogatják őket, biztonságban vannak”. Mint fogalmaztak: „az MRC és a Netflix úgy döntött, hogy további értesítésig felfüggeszti a Kártyavár hatodik évadának forgatását, hogy időt szakítson a jelenlegi helyzet felülvizsgálatára, és kezelje a szereplők, valamint a stáb részéről esetlegesen felmerülő aggodalmakat.”

http://mno.hu/

A befejező évad forgatásának meghatározatlan időre történt felfüggesztése ellenére a Netflix keresi egy spinoff lehetőségét.

A Nemzetközi Televízióművészeti és -tudományi Akadémia bejelentette, hogy korábbi közlésével ellentétben nem ad nemzetközi Emmy-díjat Kevin Spaceynek.

A televíziós akadémia szeptember végén adta hírül, hogy a televíziós filmek gyártásához való hozzájárulásáért a nemzetközi Emmy különdíjával tünteti ki az Oscar-díjas színészt.

„A nemzetközi akadémia úgy döntött, hogy a napvilágra került fejlemények fényében Kevin Spacey nem méltó a nemzetközi Emmy-díjra” – olvasható a szervezet honlapján.

A londoni Old Vic színház, amelynek Spacey 11 éven át volt a művészeti vezetője, közleményében azt írta, hogy „mélységesen megdöbbentették” a napvilágot látott állítások. A 200 éves intézmény egy bizalmas panasztételi csatornát nyitott, amely mindenki előtt nyitva áll, aki valamilyen módon kapcsolódik a színházhoz.

„Egy olyan biztonságos és támogató környezetet akarunk biztosítani, amelyben nincs helye előítéletnek vagy a zaklatás és a megfélemlítés bármely formájának” – húzta alá a BBC által ismertetett közleményében a színház.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »