A Netflix filmek nem mennek Cannes-ba

A Netflix filmek nem mennek Cannes-ba

Idén nem kerülnek be a Netflix filmjei a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjába – közölte Thierry Fremaux fesztiváligazgató.

Fremaux a Variety.com hollywoodi portálnak mondta el, hogy az internetes műsorszóró és produkciós vállalat filmjeit versenyen kívül továbbra is bemutathatják a fesztiválon, de az Arany Pálma-díjért folyó versenyben nem vehetnek részt ezek az alkotások.

Tavaly komoly vitát gerjesztett, hogy a Netflix két filmje bekerült a versenyprogramba. Az amerikai streaming óriás következetesen kitart stratégiája mellett, hogy saját gyártású filmjeit előfizetői számára teszi hozzáférhetővé, és ezzel párhuzamosan csak korlátozottan forgalmazza a mozikban.

A francia filmfesztiválon és a francia mozis világban azonban ez tiltakozást váltott ki.

A cannes-i mustra ennek hatására vezetett be egy új szabályt: a versenyben szereplő filmeket be kell mutatni a francia mozikban.

A Variety.com-nak a hétvégén a Netflixszel kapcsolatban Steven Spielberg is nyilatkozott, akinek Ready Player One című filmje a héten debütál Észak-Amerikában és a magyar mozikban is.

Az Oscar-díjas rendező úgy vélte, hogy a televíziós formában készült filmek tévéfilmek, és a jó tévéfilmek megérdemlik az Emmy-díjat, de az Oscart nem.

„Nem hiszem, hogy az olyan filmeket, amelyeket alig egy hétig játszanak a mozikban, jelölni kellene az Oscar-díjra” – fogalmazott Spielberg.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »