A NER fullasztó rendszere ellen tüntetnek

A NER fullasztó rendszere ellen tüntetnek

Kormányellenes tüntetést tartanak vasárnap Pécsen és Debrecenben is. A NER fullasztó rendszere, a korrupció, az oligarchák, a gyűlöletbeszéd, a tudatos kormányzati hazudozás, a független sajtó leépítése, illetve a demokratikus jogrend elpusztítása ellen szólalnak fel.

A Talpra magyar, hív a szabadság elnevezésű demonstrációt egy a városban élő zenész lány szervezte, aki a választási kampányban videót készített Karácsony Gergellyel, az MSZP–P volt miniszterelnök-jelöltjével, majd ezt feltette a világhálóra – ennek következtében több koncertjét is lemondták.

„A demonstráció célja, hogy az embereknek adjon egy kis reményt, hogy megmutassa nekik, hogy az összetartozásban van az erő és ugyanúgy jelenlegi kormánykritika, mint amennyire ellenzéki kritika. Merthogy azt szeretnénk megmutatni az embereknek, hogy az életük tulajdonképpen nem a politika körül forog, hogy a mindennapi életüket nem ez befolyásolja, hanem inkább az, hogy szeretik a barátaikat, a kutyájukat, a városukat, dolgozni járnak, világklasszis befőtt eltevők, és hogy nem a gyűlölet a válasz a gyűlöletre” – fogalmazott Fülöp Eper Flóra.

A szervezők erőszakmentes demonstrációt ígérnek, de azt egyelőre nem tervezik, hogy mint a fővárosban, hogy minden hétvégén tüntetnek.

A tüntetésen részt vesz Mellár Tamás közgazdász is, aki független országgyűlési képviselőként jutott be a parlamentbe.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »