A Népszava után viszik a Szabad Földet is?

A Vasárnapi Híreket is kiadó cég vezérigazgatót és székhelyet váltott, tulajdonviszonyait is átrendezték.

Mátray Mihály eddigi helyettes személyében új vezérigazgatót kapott a közelmúltban a Geomédia Zrt., amely a Vasárnapi Hírek és a Szabad Föld hetilapok kiadója – írja a HVG.hu. Megszüntették a cég felügyelőbizottságát is, a székhelyét pedig átköltöztették a VI. kerületi Jókai utca 6.-ba, az eladás alatt álló MSZP-székházba. Ezt az ingatlant a Geoholding-csoport veszi meg, amelybe a Geomédia is tartozik.

Mindez azzal párhuzamosan történik, hogy a Geomédia az eddig is többségi tulajdonos Geoholding kizárólagos tulajdonába került, ami megkönnyítheti az eladást. A változások másik jele, hogy a holding a közelmúltban új kiadót is alapított XXI. Század Média Kft. néven.

A hírek szerint nemcsak a Népszava kerülhet a Marquard Médiához, hanem a Vasárnapi Hírek és a Szabad Föld is. Ez racionális lépés lenne, mert a napilapból alig több mint 10 ezer fogy naponta, a Szabad Földből viszont majd 70 ezer hetente. A Vasárnapi Hírek – amelyből a Népszava hétvégi melléklete lehet – heti 18 ezer példányban fogy. A Népszabadság megszüntetése után a Népszava maradt az egyetlen baloldali országos közéleti napilap, így nemcsak munkatársakat vehet át a bezárt laptól, hanem új olvasókat is szerezhet a korábbi versenytárs hívei közül.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »