A nép nem betiltható, de a kormány leváltható – mától ez az üzenet

A nép nem betiltható, de a kormány leváltható – mától ez az üzenet

– Ez egy magánmegrendelő megbízásából közzétett társadalmi célú üzenet – ezt mondta megkeresésünkre a Mahir tanácsadója. Puskár Anetthez azt követően fordultunk, hogy kedd reggeltől az ország több pontján új plakátok jelentek meg azzal a felirattal, hogy „A nép nem betiltható, de a kormány leváltható”.

A magánmegrendelő kilétéről – ahogy más hasonló esetekben sem – a cég nem árult el részleteket.

http://mno.hu/

Július 15-én járt le a plakáttörvény úgymond türelmi ideje, ekkorra el is tűntek a pártok hirdetései. A most megjelent üzenet azonban nem utal semmilyen pártra vagy szervezetre. Márpedig ha egy magánszemély bármely illetékes cégtől plakátkampányt rendel, hirdetésein azt üzenve például, hogy „Normális országban szeretnék élni!”, majd a szolgáltatást saját pénzéből kifizeti, akkor cselekedete semmilyen formában nem esik a plakáttörvény hatálya alá. 

Jöhetnek tehát a rejtélyes üzenetek, mint például „A király meztelen!”, „Paks II. esztelen”, „Szeged/Felcsút büszke és erős európai város/falu”, de küldhetünk akár képletesen morzejeleket is, manapság igen aktuális és társadalmi célú lenne például ez: titititátátátititi. 

Aztán úgyis mindjárt itt a hivatalos kampányidőszak, amikor pedig újra szabad a csók.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »