A Nemzetközi Kézilabda Szövetség felfüggesztette a magyar női válogatott szövetségi kapitányát

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség felfüggesztette a magyar női válogatott szövetségi kapitányát

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) felfüggesztette Kim Rasmussent, a magyar női válogatott szövetségi kapitányát, amiért a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a Románia elleni csoportmérkőzést követően elragadta a hév a sajtótájékoztatón. A szakember a határozat értelmében nem végezhet edzői tevékenységet.

A magyar csapat a csoportkörben legyőzte Kazahsztánt és Szenegált, viszont kikapott Spanyolországtól, Montenegrótól és Romániától, így nem jutott tovább a középdöntőbe. Az alsóházi rájátszásban az Argentína elleni sikerrel és a Franciaországtól elszenvedett vereséggel a 14. helyen zárta a tornát.

Hírdetés

A románok elleni, játékvezetői tévedésekkel tarkított meccs után a dán edző – az IHF honlapjának megfogalmazása szerint – sportszerűtlenül viselkedett és nem megfelelő szóhasználattal élt.

Rasmussen a sajtótájékoztatón – némi káromkodással tarkítva – úgy fogalmazott: személyes támadásként élte meg a bírópáros és a delegátus tevékenységét. A végleges szankcióról az IHF etikai bizottsága dönt majd.

A magyar együttes a rossz szereplés ellenére kijutott a márciusi olimpiai selejtezőtornára, ahol Szerbia, Kína, valamint a majdani világbajnoki bronzérmes – Norvégia vagy Oroszország – lesz az ellenfele. A torna első két helyezettje szerepelhet a tokiói olimpián.

(Kuruc.info – MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »