A nemzetközi diáknap alkalmából tüntettek ki sikeres ipolysági fiatalokat

A nemzetközi diáknap alkalmából tüntettek ki sikeres ipolysági fiatalokat

A nemzetközi diáknaphoz kapcsolódva Ipolyságon idén is átadták a diáknapi-díjakat. A város tanintézményeinek tanulmányi eredményekben sikeres, közösségépítő fiataljait díjazzák ebből az alkalomból.

Az Ipoly menti város három középiskolája, három alapiskolája és az egyházi fenntartású iskolaközpont egy-egy diákját tüntették ki a nemzetközi diáknap alkalmából.

Ipolyságon 1995 óta adják át a diáknapi díjat. Kezdetben az Ipolyság Város Pecsétje Alap díjazta a legsikeresebb középiskolás diákokat, mely díjak átadására az intézményekben zajló diáknapi rendezvényeken került sor.

2015 óta Ipolyság város vette át ennek a díjnak a koordinálását, és ettől az évtől a város alap- és középiskolái javasolhatják legsikeresebb diákjaikat a díj elnyerésére.

A tanintézményekben rövid programmal emlékeztek meg a november 17-ei eseményekről.

A Pongrácz Lajos Alapiskola Fehérváry Flóra kilencedikes tanulót terjesztette fel a kitüntetésre. Mint a laudációban megfogalmazták, a díjat kiváló tanulmányi eredményeiért, példás magaviseletéért, a tanulmányi versenyeken elért sikereiért és a különböző iskolai és városi kulturális rendezvényeken való aktív részvételéért kapta. A díjazottat Bóna Zsolt, az iskola igazgatója méltatta.

A Szondy György Gimnázium tanulói közül a harmadikos Hajdú Ferenc Bence érdemelte ki a díjat. Mint megjegyezték, az iskola példás képviseletéért és a különböző történelmi és szónokversenyeken, valamint esszépályázatokon elért kimagasló eredményeiért vált arra érdemessé. A laudációt Gajdács Mónika igazgató mondta el.

Hírdetés

A Műszaki és Szolgáltatóipari Szakközépiskolában szintúgy szerdán adták át a díjat. A szakközépiskolában Bartal Bernadett lett az idei kitüntetett kitűnő tanulmányi eredményiért, szorgalmáért és példás iskolalátogatásáért, valamint az iskola által szervezett rendezvényeken és külföldi szakmai gyakorlaton végzett munkájáért és diáktársai segítéséért. A laudációt Bugyi István, az iskola igazgatója mondta.

A Ladislav Ballek nevét viselő szlovák tannyelvű alapiskola kilencedikes tanulója, René Bardiovsky kapta meg a díjat. Szintúgy a tanulmányi eredményeiért és a közösségi tevékenységéért érdemelte ki az elismerést. Az értékelést Beáta Bazalová igazgató mondta el.

A Janko Kráľról elnevezett szlovák alapiskola tanulói közül  Fruzsina Gyebnárová végzős diák részesült az elismerésben. Jozef Šuchter , az intézmény vezetője ismertette a díjazott tevékenységét.

A szlovák gimnáziumból idén Viktória Bodzsárová részesült a díjban. Tatiana Wenclová igazgató mutatta be a díjazottat.

A Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola november 18-án, pénteken tartotta meg a diáknapi rendezvényét. Ennek keretében adták át a díjat az alapiskolás és a gimnáziumi részleg egy-egy diákjának. Pálffy Dezső, az iskolaközpont igazgatója méltatta a diákokat.

Marczal Jennifer a Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola kilencedikes tanulója. Eddigi tanulmányai során számos versenybe kapcsolódott be eredményesen, a tantárgyversenyek sokaságából a földrajz olimpián ért el kitűnő eredményeket: három egymást követő évben is sikeres megoldó volt a járási fordulóban. Szép eredményeket ér el a sport- és rajzversenyeken, helyesírási versenyen is. Csendes, megbízható, tisztelettudó diák, aki jellemével, viselkedésével pozitívan hat a környezetére – az osztályközösség kedvelt tagja.

Tóth Vanessa, iskolaközpont végzős gimnazista diákja. Kitűnő előmenetelű, példás magaviseletű, komoly, megbízható, felelősségteljes diák, aki lelkiismeretesen végzi feladatait. Az elmúlt évek során több területen is megmutatkozott a tehetsége, melyet az angol olimpián, valamint a futásban nyújtott teljesítménye is bizonyít. Legnagyobb eredménye azonban a földrajzolimpián szerzett kerületi 2., majd az országos fordulón elért 6. helyezés. Vanessa megnyerő, kedves személyiség, aki aktívan kiveszi részét a közösségi munkából.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »