A Nemzet Egérkéje után megszületett a nemzet Katinkája

A medencében Hosszú Katinka remekelt, esélyeshez méltóan olimpiai csúccsal diadalmaskodott 200 méter vegyesen, korábban pedig 400 méter vegyesen és 100 méter háton nem talált legyőzőre, így ő lett az első riói triplázó.

 

Hosszú Katinka felkészült arra is, ha nem a legjobb formájában úszik

 

„Ez a mai nem volt a legjobb, rengeteg mindent elrontottam, de azért versenyeztem folyamatosan, hogy ha még nem is vagyok a legjobb formában, akkor is én érintsem meg elsőnek a falat” – nyilatkozta az éjszakába nyúló sajtótájékoztatón Hosszú Katinka, aki „gyengébb” szereplése ellenére 2:06.58 perces olimpiai rekorddal diadalmaskodott. „Nagyszerű érzés, úgy jöttem ide, hogy még nem is volt olimpiai érmem, most pedig már három aranyérmem van”.

 

Hosszú korábban 400 méter vegyesen óriási világcsúccsal győzött, majd 100 méter háton minden idők második leggyorsabb úszásával nyert.

 

A 27 éves bajai versenyző 2000 óta az első női úszó, aki három egyéni aranyérmet nyert, Sydneyben ez a holland Inge de Bruijnnek sikerült. Hosszú Katinka ráadásul beállította Egerszegi Krisztina magyar rekordját az egy olimpián szerzett úszó aranyérmek tekintetében: a legendás Egér 1992-ben Barcelonában 100 és 200 méter háton, valamint 400 méter vegyesen nem talált legyőzőre.

 

A sportágtól független magyar csúcs Keleti Ágnes nevéhez fűződik, a fantasztikus tornász 1956-ban Melbourne-ben négy aranyat nyert. Hosszú akár ezt is beállíthatja, hiszen Rióban még egy egyéni számban, 200 méter háton ugrik vízbe – szintén éremesélyesként. Ezzel kapcsolatban az MTI érdeklődésére elmondta, nem gondolt még erre, továbbra is csak az a célja, hogy élvezze a versenyzést.

 

 

(..)

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »