A NÉMETORSZÁGI TÖRÖKÖK ERDOGANT TARTJÁK ÁLLAMFŐJÜKNEK

Több tízezren vonultak utcára vasárnap délután Kölnben Recep Tayyip Erdogan török elnök támogatására, a demonstráción a szervezők tervei szerint videokapcsolat révén a török államfő is beszédet mondott volna, de ezt a német alkotmánybíróság megtiltotta.Az estig tartó tüntetést az Erdogan-féle konzervatív Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) európai lobbiszervezeteként számon tartott Európai Török Demokraták Uniója (UETD) szervezte, amely 30-50 ezer emberre számított.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A rendőrség adatai szerint 16 óráig nagyjából 20 ezer ember gyűlt össze.

A rendőröknek nem volt könnyű dolguk, mivel német szervezetek is – köztük a szélsőjobbhoz sorolt Észak-Rajna-Vesztfáliáért Mozgalom (PRO NRW) – ellentüntetéseket tartanak, így összesen öt demonstrációt jelentettek be vasárnapra. A rendezvényeket 2700 rendőr biztosítja, vízágyúkat is készenlétbe helyeztek.

Az UETD tüntetésén felolvasták mintegy 100 németországi török szervezet közös nyilatkozatát, amelyben elítélték a július közepén történt törökországi puccskísérletet, és a török nép és az ankarai vezetés melletti szolidaritásra szólítottak fel.

(MTI


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »