A németországi külügyminiszter szerint is Európai Egyesült Államok kell – nekik lehet…

Sigmar Gabriel német külügyminiszter védelmébe vette Martin Schulz szociáldemokrata vezető korábbi kijelentését, miszerint 2025-ig meg kell alapítani az Európai Egyesült Államokat, és amelyik tagállam ebben nem akar részt venni, azt ki kell zárni az Európai Unióból. Ezáltal egyértelművé vált, hogy az európai országok szuverenitásának megszüntetése hivatalosan is a német külpolitika célkitűzései közt szerepel.

A Tagesschau beszámolója szerint a CDU/CSU tagsága visszautasította a föderális európai állam létrehozásának tervét, de Sigmar Gabriel arra utasította őket; tartózkodjanak az olyan személyek kritizálásától, akik új ideákkal állnak elő. Elmondása szerint a fővonalú politikát gyakran éri az a kritika, hogy nincs semmilyen jövőképe, és most valakinek végre van jövőképe.

“A politikát gyakran éri az a kritika, hogy nem rendelkezik semmilyen jövőképpel. Most valakinek van egy határozott jövőképe – Martin Schulznak – arról, merre haladjon tovább Európa, ennek ellenére mindenki rátámad” – mondta.

Hírdetés

Sigmar Gabriel szerint Európa olyan intézménnyé kell váljon, ami “globális szinten képviseli az európaiakat.”

A német külügyiniszter kifejtette, hogy a mai gyorsan változó világban a nemzetállamok nem képesek válaszokat adni a globális kihívásokra, és “ha ma nem tartunk össze, gyermekeinknek nem lesz hangja” nemzetközi szinten.

Schulz napokkal ezelőtt nyilvánosan kijelentette; szerinte 2025-ig létre kell hozni az Európai Egyesült Államokat, és azok a tagállamok, melyek vezetői nem írják alá a civil szervezetekkel közösen kidolgozott európai alkotmányt, “automatikusan távoznak az Európai Unióból.”


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »