A németeknek alig a harmada bízik a saját hadseregében, miközben ők fegyverzik fel Ukrajnát

A németeknek alig a harmada bízik a saját hadseregében, miközben ők fegyverzik fel Ukrajnát

Mindössze a németek alig több mint egyharmada bízik a német hadseregben (Bundeswehr) – derül ki az ARD német közszolgálati műsorszolgáltató megrendelésére készített reprezentatív felmérésből, melyet csütörtök este ismertetett a televízió.

Az ARD szerint 1998 óta nem volt ilyen alacsony ez az arány. A felmérés legutóbbi elvégzésekor 2020-ban az arány még 59 százalék volt.

Az MTI szerint a válaszadók csupán 38 százaléka szerint lenne képes a Bundeswehr a szövetségeseivel együtt visszaverni a NATO területe ellen irányuló támadást, miközben 54 százalék szerint erre kevéssé, vagy egyáltalán nem lenne képes. Ez egyébként abból a szempontból is érdekes, hogy ennek ellenére a német harckocsik bevetésében bíznak az ukránok az oroszokkal szemben. 

Hírdetés

A megkérdezettek mindössze 8 százaléka mondta azt, hogy bízik, vagy nagymértékben bízik abban, hogy a hadsereg felszerelése megfelelő feladatainak ellátásához, míg az emberek 85 százaléka kevéssé, vagy egyáltalán nem bízik ebben.

A hadsereg egészét tekintve mindössze 35 százalék mondta azt, hogy bízik a Bundeswehrben. Valamint 60 százalékuk abban sem bízik, hogy a Bundeswehrben eléggé tesznek a szélsőjobboldali eszmék terjedése ellen a katonák körében.

A felmérés 1328 ember megkérdezésével készült január 30-án és február 1-jén, hibahatára pedig 2-3 százalék.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »