A németek önként befogadják a néger kontinensfoglalókat – ha ilyen hülyék…

Észak-Rajna-Vesztfália több városa, Köln, Bonn és Düsseldorf is önként befogad olyan embereket, akiket a Földközi-tengeren mentenek ki a vízből. Henriette Reker kölni, Thomas Geisel düsseldorfi és Ashok Sridharan bonni főpolgármester közös levélben közölte szándékát Angela Merkel kancellárral – jelentette az n-tv német hírcsatorna.

“Az emberségesség, az oltalomhoz való jog és az integráció üzenetét szeretnénk küldeni azoknak, akik menekülni kényszerülnek” – írták a városvezetők.

Hírdetés

A német városok tanácsa nagyra értékelte a gesztust. “Amíg a Földközi-tengeren menekülő emberek vesznek oda, addig intenzív politikai erőfeszítésekre van szükség ennek a drámának a megoldására” – fogalmazott Verena Göppert, a német városok tanácsának helyettes vezetője.

Az Európai Bizottság kedden tette közzé azt a javaslatát, miszerint az EU menedékkérőként hatezer euró pénzügyi támogatást nyújtana az úgynevezett ellenőrzött központok létesítését vállaló tagállamok számára, és teljes mértékben fedezné e központok infrastrukturális és működési költségeit.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken azt mondta: elvi kérdés, mire fordítja az unió az emberek pénzét, és veszélyes gondolkodásnak nevezte, ha azt a migránsoknak adnák oda.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »