A németek megcsinálják: tesztelik az ötórás munkanapot

A németek megcsinálják: tesztelik az ötórás munkanapot

Miközben Európa-szerte több országban is tüntetések zajlanak a heti munkaórák növelése ellen, az egyik német cég az ötórás munkanapot vezeti be kísérleti jelleggel. A teszttől azt várják, hogy az alkalmazottak hatékonyabban és gyorsabban dolgoznak majd, miközben marad idejük a családjukra is.

Az átlag szlovákiai munkás Európában a heti szinten a legtöbb órát lehúzó dolgozók közé tartozik. A német példa valószínűleg számunkra csak álom marad. Hogy kell elképzelni az ötórás munkaidőt?

Két hónappal ezelőtt a német Rheingans Digitals Enabler digitális kommunikációs ügynökség bejelentette munkásainak, hogy egy időre nyolcról 5 órára csökkenti a napi munkavégzés idejét: vagyis reggel 8:00-kor kezdenek és délután 13:00-kor végeznek.

Az alkalmazottak a kevesebb ledolgozott munkaóra után ugyanazt a fizetést kapják, mint addig, és a szabadságok számát sem csökkentették. Ezzel párhuzamosan ugyanakkor gyakorlatilag megszűnt az igény a félmunkaidős állásra és a „home office”-ra (otthonról végzett munkára).

Kevesebb internetezés és facebook

A heti 25 órás munkavégzés tesztje a német cégben február végéig tart majd. Ez alatt mérik fel a hatékonyság növekedését, az alkalmazottak és az ügyfelek elégedettségét. A főnök pedig nem vár el mást, csak valamivel nagyobb munkatempót, kevesebb internetezést és böngészést a közösségi oldalakon.

állítja.

Az alkalmazottak egyelőre örülnek. Végre van idejük a hobbijukra, a családjukra, be nem fejezetett, vagy soha el nem kezdett otthoni teendőikre. Nehéz elképzelni, de a hírek szerint a cég azt sem írta elő számukra, hogy munkaidő után maradjanak elérhetőek mobilon.

Reggel elvileg kipihenten és motiváltan érkeznek munkába. A cég két hónapnyi tesz után nagyobb hatékonyságot tapasztal a munkaértekezleteken is.

Problémát már csak a dohányosok jelentenek

Hírdetés

 

A cégvezető azt állítja, hogy öt óra megfeszített munka után ugyanolyan fáradt, mintha estig ült volna az irodában. Délután azonban kipiheni magát, és másra is jut ideje.

Az ötórás munkanap célja a megszokott munkabeosztással való szakítás, illetve az, hogy kikísérletezzék azt az optimális munkatempót, ami időben még tartható és nem megy az alkalmazott és a hatékonyság rovására. Mindemellett pedig sokkal motiváltabbá (és kevésbé elcsábíthatóbbá) válnak az alkalmazottak.

Persze gond mindig adódik. Ezúttal a dohányosok jelentenek némi gondot az új rendszerre.

nyilatkozta a cégvezető.

Több hasonló próbálkozás is volt már

 

Az amerikai Tower cég is próbálkozott már az ötórás munkanappal. A kezdetben három hónapos tesztet végül meghatározatlan időre meghosszabbították. Ez történt 2015-ben. Annak ellenére sikeres volt a projekt, hogy a cég üzleteket is működtetett, és a teszt miatt kevesebb idő jutott a nyitvatartásra és az ügyfélszolgálatra. A forgalom azonban nem csökkent, ellenkezőleg, meredeken nőni kezdett.

Egy évvel ezelőtt az Amazon multinacionális vállalat is 40-ről 30 órásra csökkentette a munkahetet a fizetés csökkentése nélkül. Napi négy óra volt beosztott idejű (10:00-14:00 között), a többi rugalmas munkaidőben telt.

Svédországban pedig az idősgondozók és szociális munkások munkanapját csökkentették 6 órára (szintén tesztelési céllal). Mivel azonban ezt a projektet állami pénzből finanszírozták, és egy elég kényes témáról volt szó, idén januárban a tesztet leállították. (A svéd programról a Körkép.sk is beszámolt, lásd alább)

A svéd modelltől eltekintve mindegyik cég kis vállalkozás volt legfeljebb néhány tucat alkalmazottal, és többnyire a szolgáltatási szektorban dolgoztak. Nehéz elképzelni, hogy egy szlovákiai ipari vállalat hasonlót tudjon bevezetni súlyos termelési csúszások nélkül.

eTrend.sk, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »