A németek jobban bíznak az osztrák kancellárban, mint Merkelben

Nem Sebastian Kurz az egyetlen külföldi politikus, aki népszerűbb Németországban Angela Merkelnél.
Nem tett jót Angela Merkel népszerűségének a legutóbbi német politikai válság. Bár a kancellár végül megegyezett belügyminiszterével, Horst Seehoferrel – aki egyben a CDU testvérpártjának, a CSU-nak az elnöke–, a migránsokkal kapcsolatos huzavonából rosszul jött ki Merkel

Arról korábban is beszámoltunk, hogy a pártok közül egyedüliként az AfD tudott erősödni az elmúlt hónapokban. Azonban most több, személyekre vonatkozó felmérés is jól mutatja Merkel népszerűségének csökkenését.

A Kronen Zeitung beszámolója szerint Angela Merkelnél Emmanuel Macron is népszerűbb Németországban. Elég durva belegondolni abba, hogy a németek jobban kedvelik a franciák vezető politikusát, mint a sajátjukat. Pedig ez a helyzet, Macronba a németek 55 százaléka inkább megbízik, 30 százalék pedig inkább nem. Merkelnél ugyanezek az arányok: 51 illetve 45 százalék.

Őket Sebastian Kurz, majd pedig Vlagyimir Putyin követi ezen a listán. Van viszont egy másik felmérés, melyet a Focus közölt a napokban.

Eszerint Sebastian Kurz 5,5 százalékkal népszerűbb Németországban, mint Angela Merkel.
Érdekesség, hogy az AfD szavazóinak 80 százaléka szimpatizál Kurz pártjával, a CDU/CSU szavazóinak harmada, míg a többi német párt szimpatizánsainak csak elenyésző része támogatja Kurzot. Az AfD-sek egyébként elutasítóak Macronnal szemben, az ő körükben a legkisebb a francia elnök népszerűsége Németországban.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »