A német posta elkezdte gyártani saját elektromos kisteherautóját

A német posta elkezdte gyártani saját elektromos kisteherautóját

Itt egészítik ki ugyanis elektromos hajtáslánccal és a Deutsche Post DHL szabványainak megfelelő felépítménnyel a Transit alvázakat, amelyek a törökországi Kocaeliben, a Ford Otosan üzemben készülnek – írja a vállalat közleményében.  A kölni gyártósoron mintegy 180 ember dolgozik két műszakban, akik naponta akár 16 darab Work XL modellt is elkészíthetnek, így az éves gyártókapacitás eléri majd a 3500 darabot. Azzal, hogy megkezdtük a StreetScooter Work XL összeszerelését Kölnben, sikerült tökéletesen párosítanunk a Ford értékes tapasztalatát a haszongépjármű-gyártás terén és a StreetScooter vállalat startup-céges lendületét – nyilatkozta Joerg Beyer, a Ford Európa termékfejlesztési részlegének ügyvezető igazgatója.

A Work XL jelenleg a legnagyobb haszongépjármű a StreetScooter portfóliójában: az autó 20 köbméteres rakterében több mint 200 küldemény fér el, és a hasznos teherbírás eléri az 1275 kilogrammot. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk a Ford többféle elektromotorral és lítium-ion akkumulátorral gyártja majd a modellt, amelynek legnagyobb teljesítménye 90 kW (122 LE), forgatónyomatéka pedig 276 Nm. A legnagyobb, 76 kWh kapacitású akkumulátorral a Work XL akár 200 km hatótávolságot is elérhet.

Hírdetés

A dízelmotoros járművekkel összehasonlítva minden egyes elektromos hajtású áruszállító 5 tonnányi CO2-kibocsátást és 1900 liter gázolajat takarít meg egyetlen év leforgása alatt. A Deutsche Post DHL a németországi városokban használja majd a Work XL modellt kiscsomag-kézbesítésre, és a jövőbeli tervek közt az is szerepel, hogy az elektromos áruszállító más vásárlók számára is elérhető lesz.

A Ford ideális partner számunkra, erőinket egyesítve hatásosan népszerűsíthetjük Németországban az elektromos mobilitást, és környezetbarátabbá, csendesebbé alakíthatjuk a városi áruszállítást. Az új Work XL StreetScooter tökéletes e-áruszállító a nagyvárosi kézbesítési feladatokra, így más szállítmányozók számára is izgalmas ajánlatot jelent majd – vélekedett Dr. Achim Kampker, a StreetScooter alapító vezérigazgatója. A teljes cikk itt olvasható.


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »