A német külügyminiszter bízik Európa tartásában

A német külügyminiszter bízik Európa tartásában

Heiko Maas német külügyminiszter bízik abban, hogy kereskedelmi kérdésekben sikerült tárgyalásos úton rendezni a vitákat az Egyesült Államokkal, és Európa nem hajol meg a fenyegetések előtt – jelentette ki a miniszter az ARD német közszolgálati televízióban.

A német diplomácia vezetője azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerdán Washningtonban tárgyal Donald Trump amerikai elnökkel, aki az európai acél- és alumíniumtermékekre is vámot vetett ki, és további vámokkal fenyegeti az európai autóipart, ami különösen súlyosan érintené Németországot.

Hírdetés

– húzta alá Heiko Maas. „Nekünk itt, Európában össze kell tartanunk. Bízom abban, hogy sikerül egyetértésre jutni, de nem fogunk engedni a fenyegetésnek” – tette hozzá Maas.

Donald Trump megítélése szerint az Egyesült Államok és az Európai Unió között kereskedelem nem méltányos. Különösen azt sérelmezi, hogy az európai autók kelendőek az Egyesült Államokban, de az amerikai termékek nem jutnak be az európai piacra. Trump pár hete odáig merészkedett, hogy az Európai Uniót kereskedelmi téren az Egyesült Államok ellenségének nevezte.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »