A „nem okos” piacra is visszatér a Nokia

A „nem okos” piacra is visszatér a Nokia

Két év után térhet vissza a Nokia nemcsak az okos-, hanem a korábbi sikereit és hírnevét szerző, „nem okos” telefonok piacára is miután a finn vállalat egykori vezetői, dolgozói visszavásárolták a márkát a Microsofttól – jelentette be Arto Nummela. A Nokia egykori értékesítési és termékfejlesztési vezetője arról is beszélt, hogy várhatóan 2017. elején érkezne majd az első okostelefonjuk.

Nummela jelenleg a HDM Global vezérigazgatója, és cégük a Google-lel együttműködve, Android operációs rendszerrel működő telefonokat dobna piacra. A brit Reuters hírügynökségnek nyilatkozva leszögezte, komolyak az elhatározásaik, hogy újra az okostelefonok piacvezetői közé tornázzák fel a márkát.

A Nokia még 2014-ben került a Microsoft alá, a korábbi okostelefon generáció, a Lumia is az amerikai techóriás Windows operációs rendszerével működött. Az átnevezés után azonban nem sikerült betörni a nagy okostelefongyártók, így az Apple, a Samsung vagy épp a Huawei piacára. Többen amiatt is kritizálták a Microsoftot, hogy nem fordított kellő figyelmet a saját okostelefon-márkájának fejlesztésére, így az szépen sorvadásnak indult.

A cég még internetes kapcsolattal csak korlátozottan bíró, “nem okos” készülékei az 1990-es évek végén és 2000-es évek elején meghódították a világot, elsősorban megbízhatóságuk miatt. A piaci szektor szakértői szerint az okostelefonok térhódítása ellenére azonban ez a szegmens sem halott, mivel a hihetetlenül olcsó készülékek a világ több pontján kelendőek még most is. Nummela szerint ebben is erősíteni szeretnének, így többek között az indiai, az indonéz és az orosz piac korábbi Nokia-felhasználóit is megcélozzák.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »