A negyven-hatvanéveseknél robbant be leginkább a járvány – Müller Cecília anyaga a Covid magyar számaival

A negyven-hatvanéveseknél robbant be leginkább a járvány – Müller Cecília anyaga a Covid magyar számaival

Müller Cecília tiszti főorvos a szakmának küldött egészen részletes anyagot a Covid-járvány eddigi számairól – olyanokat, amelyeket a nagyközönség sem ismerhet nagyon. Ilyen részleteiben biztosan nem. A Győri Új Szóhoz is eljutott ez az anyag, így mostantól folyamatosan közlünk belőle részleteket. (1. rész)

Kik most a leginkább érintettek? A járvány negyedik hullámában, amikor a napi fertőzésszám meghaladja a 12 ezret, ez az egyik legfontosabb kérdés. A Müller-anyag november 14-i állapotot mutat, ebből pedig az derül ki, hogy a legtöbb megbetegedést a 40-es-50-es generációnál mérik, de harmincasoknál is sok a beteg.  

Hírdetés

Az ok logikusnak látszik: egyrészt ez az aktív korosztály, amely munkahelyre, társaságba jár, másrészt nekik vannak gyerekeik, akik a betegséget esetleg az iskolából hazahozzák. Bár épp a Győri Új Szónak nyilatkozó gyermek háziorvos mondta legutóbb, hogy a helyzet most még fordítva van, vagyis rendre a felnőttek (a szülők) betegségét kapják el a gyerekek.  

A korfából mindenesetre az is látszik, hogy a tíz év alattiaknál még kevés a beteg kisgyerek, de 10 fölött majdnem annyi, mint a hetvenes-nyolcvanas korosztálynál.  

Folytatjuk hamarosan a ppt-n készült anyag bemutatását.  


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »