A nátha gyógynövényes kezelése

A nátha gyógynövényes kezelése

Az őszi-téli időszakban beköszönt a megfázás szezonja is. Szerencsére nagyon sok gyógynövény van, amelyet bevethetünk, hogy felvegyük a harcot a megbetegedések kellemetlen tüneteivel szemben.

Nem kell azonnal gyógyszerért szaladni, ha megfáztunk. Mutatjuk, mely gyógynövényeket érdemes alkalmazni a meghűléses tünetek enyhítése érdekében – írja a Házipatika.com.

Nagyszerű immunerősítő, amely serkenti az antitestképződést, valamint segít a szervezetnek, hogy ellenállóbb legyen a különféle fertőzésekkel szemben. A gyökeret felkarikázva levesekhez és ragukhoz is adhatjuk. Terhes nők és szoptatós anyák viszont kerüljék használatát!

A bazsalikomot lefagyasztva is tárolhatjuk. A növény aromás, zöld levelei lázcsillapító hatásúak, és segítenek enyhíteni a meghűlés okozta tüneteket.

A feketebors nemcsak az ételek fűszerezésére jó, hanem gyógynövényként is igen hasznos. A kínai népi gyógyászatban régóta használják a nátha tüneteinek enyhítésére.

Hírdetés

A macskagyökér légzéskönnyítő hatással rendelkezik, egyben lázcsillapításra is alkalmas. Salátákba keverhetjük, de tea is készülhet belőle.

A fahéj melegítő hatású fűszer, amely nyákoldó is, így segít, hogy légutaink megtisztulhassanak. Fontos tudni, hogy terhesség esetén gyógyászati célra nem alkalmazható.

Az egyik leghatékonyabb immunerősítő és megfázás elleni gyógynövény. A legjobb, ha még a fertőzés korai szakaszában elkezdjük szedni. Tea és tinktúra formájában egyaránt fogyasztható.

A bodzatea és a házi bodzaszörp fogyasztása nagyon jót tehet nátha esetén, mivel nagyszerűen enyhíti a betegség tüneteit.

Ha forró vízbe néhány csepp eukaliptuszolajat cseppentünk, akkor sikeresen megtisztítja a légutakat, és segít legyőzni a felső légúti fertőzéseket is.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »