A Napfényes Tavak vize alkalmas a fürdőzésre, de…

A Napfényes Tavak vize alkalmas a fürdőzésre, de…

Szencen a város vezetése szakemberekkel tárgyalt arról, milyen lehetőségek lennének a Napfényes Tavak vizeinek tisztán tartására. A szakemberek ugyanis részletekbe menően, újszerű technológiák segítségével felmérték a tavak tisztaságát, amelyről értesítették a város vezetését.

Megállapították, hogy a vizek tisztaságának javítását meg lehetne oldani a medrek mélyítésével, az üledékek eltávolításával, amelyek sokszor a víz zavarosságát okozzák, az üledéket pedig fel lehetne használni akár építkezéseknél is.

Segíthetne, ha a tavak partját bokrokkal ültetnék be, amelyek felfognák az esővizet, illetve a partokról lesodródó anyagokat, továbbá mérsékelni kellene a horgászok által a halak túlzott etetését is. Ez ugyanis jelentősen növeli az üledék mennyiségét a tavakban.

Hírdetés

A Közegészségügyi Hivatal legutóbbi felmérése szerint azonban a hazaiak és a külföldiek által egyaránt kedvelt üdülőhely, a Napfényes Tavak vize alkalmas a fürdőzésre.

A szenci Napfényes Tavak vizét a 2019-es fürdőszezon után a negyedik vízminőségi kategóriába soroltuk, de ez nem azt jelenti, hogy a jelenlegi vízminőség ne felelne meg a fürdőzésre – jelentette ki a Közegészségügyi Hivatal, majd hozzátették, hogy a víz minőségét és összetételét továbbra is figyelik az egész fürdőszezon alatt. A közegészségügyi szervek kéthetenként mintákat vesznek a vízből, de szükség estén akár gyakrabban is.

(webnoviny.sk/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »