A Nagyváradi VSK nyerte meg a Maros Kupát

A Nagyváradi VSK nyerte meg a Maros Kupát

A bajnoki címvédő Nagyváradi VSK férfi kosárlabdacsapata nyerte meg a Maros Kupát, mivel a szombat esti döntőben 69:67-re legyőzte az élvonalbeli ezüstérmes Marosvásárhelyi Maros KK-t. A bronzéremért a Galaci Phoenix 76:68-ra múlta felül a Nagybányai Olimpic alakulatát.

1vsk marosk_bA VSK ünnepelt Marosvásárhelyen (fotó: Bcmureș.com)

A kétnaposra rövidített négycsapatos felkészülési tornán a házigazdákat irányító Szászgáspár Barnabás és George Trif edzőnek több sérült játékost is nélkülözniük kellett: Djapa, Sánta, Polyák és Borșa az egy héttel ezelőtti nagyszebeni tornához hasonlóan újfent nem léphetett pályára. Ennek ellenére a pénteki elődöntőben 94:89-re felülmúlták a moldvai együttest, miközben a Körös-partiak óriási fölénnyel, 93:50-re verték az első élvonalbeli idényükre készülő máramarosikat.

Az előző szezon döntőjéhez hasonlóan most ismét kiegyenlített meccset játszott a két együttes, a VSK csak a hajrában „húzta be” a tornagyőzelmet. Ezzel viszont egy héten belül másodszor is felülmúlt a Maros KK-t, korábban a szebeni Tordai Elemér-emléktorna harmadik helyéért 15 pontos különbséggel diadalmaskodott. A két együttes a bajnokság szeptember 19-i nyitófordulójában már hivatalos mérkőzésen csap össze Marosvásárhelyen, ám addig még utolsó barátságos mérkőzéseiket vívják.

A Maros KK a kolozsvári City Cup nemzetközi felkészülési tornán lép pályára – csütörtökön a házigazda Kolozsvári U-BT-vel, pénteken a Székesfehérvári Albacomppal, szombaton pedig a szerb FMP Belgráddal találkozik –, míg a VSK számára a hazai rendezésű, immár hagyományos Antonio Alexe-emléktorna jelenti majd a főpróbát. Az immár hetedik alkalommal kiírt viadalon a Belgrádi Partizan NIS és a lengyel Slam Stal Ostrow lesz a „gyakorlópartner”, az esemény alkalmával pedig újfent adománygyűjtést szerveznek a részleges bénulással bajlódó, 4 éves váradi Andreas Dominic eredményesnek mutatkozó terápiás kezelésének folytatásához.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »