A nagyvállalatok önállóan is tesztelhetnek

Azok a cégek és vállalatok, amelyek több mint 5000 dolgozót alkalmaznak, önállóan, az országos tesztelésen kívül is letesztelhetik a személyzetet. Az antigén teszteket a védelmi tárca fogja biztosítani számukra. A cégeknek továbbítaniuk kell a tesztelés eredményeit az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjába (NCZI). A TASR hírügynökséget Martina Kovaľ Kakaščíková, a védelmi minisztérium szóvivője tájékoztatta szerdán.

– közölte a szóvivő. Önállóan bonyolíthatják le a tesztelést a rendelőintézetek és a laboratóriumok is, de nekik is továbbítaniuk kell az eredményeket a központba.

Hírdetés

Október 30. és november 1., illetve november 6. és 8. között kerül sor Szlovákia lakosságának országos koronavírus-tesztelésére. A szűrővizsgálatokat 8:00 és 12:00, illetve 13:00 és 20:00 között fogják végezni. A tesztelés önkéntes alapú lesz, 10 éves kortól bárki részt vehet rajta.

A lakosok kiválaszthatják a nekik tetsző mintavételi helyet, a szűrővizsgálat az állandó lakóhelyen kívül is abszolválható. A helyiségeket fertőtleníteni fogják, a rendre a rendőrség és a katonaság fog felügyelni. A szűrővizsgálatokat egészségügyi szakemberek fogják végezni, akiket előre le fognak tesztelni. A mintákat biztonságosan fogják likvidálni.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »